Fondurile de pensii facultative ale BRD se unesc

BRD Pensii a decis sa uneasca cele doua fonduri de pensii facultative administrate. Noul fond va detine peste 6.300 de participanti si active nete de 8,8 milioane lei.


Fondul care va fi pastrat este BRD Medio, care a inregistrat un randament anualizat de 3,44% in perioada 5 august 2010 – 5 august 2011, potrivit tabelelor comparative Conso.ro. Performanta celui de-al doilea fond, BRD Primo, a fost insa mai mare, de putin peste 7%.

Fuziunea a primit autorizarea prealabila din partea CSSPP. Cea definitiva va fi acordata numai dupa informarea participartcipantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative si obtinerii acordului majoritatii acestora.

Prin urmare, participantii au la dispozitie 45 de zile calendaristice pentru a se putea transfera fara penalitati la oricare alt fond de pensii facultative daca nu sunt de acord cu aceasta decizie.

Aceasta este cea de a doua fuziune anuntata de CSSPP in ultimele 2 saptamani pe piata fondurilor facultative. Cealalta fuziune presupune inglobarea OTP Strateg, administrat de Onix Asigurari, de catre Stabil, administrat de Generali Pensii Private.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus