BCR Pensii urca gradul de risc al fondului de pensii facultative

BCR Pensii a decis sa urce gradul de risc al fondului de pensii facultate administrat cu o treapta, concomitent cu schimbarea denumirii acestuia. Fondul se va incadra in clasa de risc mediu.


Anterior, profilul fondului BCR Plus (fost BCR Prudent) era cu risc scazut.

”BCR Pensii a intreprins acest demers din dorinta de a obtine randamente cat mai bune pentru participantii fondului de pensii facultative BCR Plus. Prin schimbarea gradului de risc in clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii fondului in active care sa permita cresterea randamentelor”, a declarat Simona Ditescu, CEO la BCR Pensii.

Potrivit acesteia, acest lucru reprezinta un avantaj pentru participantii fondului, care contribuie pe o perioada lunga de timp corelat cu mentinerea comisioanele de administrare la acelasi nivel.

In  perioada 5 octombrie 2010 – 5 octombrie 2011, fondul a inregistrat un randament anualizat de 1,8%, potrivit tabelelor comparative Conso.ro.

Avand in vedere ca in curand este asteptata si finalizarea fuziunii intre fondurile BRD, conform careia fondul BRD Medio (cu risc mediu) va incorpora BRD Primo (cu risc scazut), in piata nu va mai exista niciun fond cu risc scazut.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus