BCR Pensii urca gradul de risc al fondului de pensii facultative

BCR Pensii a decis sa urce gradul de risc al fondului de pensii facultate administrat cu o treapta, concomitent cu schimbarea denumirii acestuia. Fondul se va incadra in clasa de risc mediu.


Anterior, profilul fondului BCR Plus (fost BCR Prudent) era cu risc scazut.

”BCR Pensii a intreprins acest demers din dorinta de a obtine randamente cat mai bune pentru participantii fondului de pensii facultative BCR Plus. Prin schimbarea gradului de risc in clasa de risc mediu vom putea aloca o parte mai mare din banii fondului in active care sa permita cresterea randamentelor”, a declarat Simona Ditescu, CEO la BCR Pensii.

Potrivit acesteia, acest lucru reprezinta un avantaj pentru participantii fondului, care contribuie pe o perioada lunga de timp corelat cu mentinerea comisioanele de administrare la acelasi nivel.

In  perioada 5 octombrie 2010 – 5 octombrie 2011, fondul a inregistrat un randament anualizat de 1,8%, potrivit tabelelor comparative Conso.ro.

Avand in vedere ca in curand este asteptata si finalizarea fuziunii intre fondurile BRD, conform careia fondul BRD Medio (cu risc mediu) va incorpora BRD Primo (cu risc scazut), in piata nu va mai exista niciun fond cu risc scazut.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Pensii


Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?
Care sunt riscurile renuntarii la Pilonul II de pensii?

Sistemul de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, a suferit numeroase modificari. Insa, poate cea mai importanta, a intervenit la inceputul lui 2019, cand Legea de functionare a fost modificata astfel incat participantii sa se poata transfera, la cerere, la sistemul public in anumite conditii. Care sunt riscurile acestei optiuni?

17 Ianuarie 2019 | Fonduri de pensii

Ce ar insemna suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii?

Suspendarea contributiilor la Pilonul II de pensii, pentru doar 6 luni, ar insemna 3,6 miliarde de lei mai putin in conturile celor 7 milioane de participanti, fara sa se ia in calcul si efectul de multiplicare. Pana in prezent, un participant cu salariul mediu care a intrat in sistem in 2008 are in cont 11.000 de lei.

24 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Suspendarea contributiilor la Pilonul II, prioritate legislativa in 2018

Modificarea suplimentara a Pilonului II de pensii apare, pentru prima data, intr-un document oficial. Un proiect de lege al Comisiei Nationale de Prognoza prevede suspendarea contributiilor pentru sase luni. Oficialii guvernamentali neaga, insa, aceasta intentie si acuza o “eroare materiala”. Cum au reactionat reprezentantii industriei?

21 Mai 2018 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus