Aviva isi vinde si fondul de pensii si pleaca din Romania

Fondul de pensii private Viva, administrat de Aviva Pensii a fost vandut catre Alico, tranzactia fiind aprobata de CSSPP. In august, Aviva si-a vandut si divizia de asigurari de viata, catre MetLife.


“Se autorizeaza prealabil fuziunea fondului de pensii administrat privat Pensia Viva, in calitate de fond absorbit, administrat de Aviva Pensii Private – SAFPP, cu fondul de pensii administrat privat Alico, in calitate de fond absorbant, administrat de Alico SAFPP” se arata in decizia Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cererea de fuziune a fost depunsa la CSSPP de catre Aviva inca din luna martie a acestui an.
Acesta este al doilea fond de pensii private care isi anunta iesirea din piata in ultimele luni, dupa ce in iulie Eureko a anuntat ca va parasi piata locala la inceputul anului viitor.

Aviva are obligatia sa aduca la cunostinta tututor patricipantilor, in schis, modificarea survenita, impreuna cu mentiunea posibilitatii de transfer, in decurs de 90 zile, fara penalitati, in cazul in care acestia nu agreaza noile conditii.

La finalul lunii iulie, fondul Viva avea aproximativ 430.000 de participanti si administra active de 560 milioane lei.

Tot la inceputul lui august, MetLife a anuntat achizitia operatiunilor de asigurari de viata ale Aviva, prin intermediul filialei Alico Asigurari Romania.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Pensii


Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa
Fondurile de pensii risca sa monopolizeze bursa

Daca nimic nu se petrece spectaculos pe partea de noi listari la BVB, strategia „buy and hold” practicata de fondurile de pensii risca sa confiste actiunile libere din piata.

26 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II
Informarea obligatorie a angajatilor ar putea reduce repartizarea aleatorie la Pilonul II

Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de munca si a introdus obligatia angajatorului a de informa noii salariati ca trebuie sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilon II).

20 Aprilie 2021 | Fonduri de pensii

Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale
Strategia fondurilor de pensii poate fi sursa de inspiratie pentru plasamentele individuale

Conferinta de presa organizata de APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) cu ocazia comunicarii rezultatelor fondurilor de pensii private obligatorii (pilonul II) si private facultative (pilonul III) a facut bilantul rezultatelor inregistrate in 2020.

27 Ianuarie 2021 | Fonduri de pensii

Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie
Pilonul II a facut uitate pierderile aduse de pandemie

Pentru multi participanti la sistemul de pensii private, activul personal net a revenit la valori apropiate de cele din februarie, o evolutie la care au pus umarul si noile contributii colectate intre martie si mai.

10 Iunie 2020 | Fonduri de pensii

Mai multe articole

Inapoi sus