Volksbank trebuie sa vanda banca si firma de leasing din Romania

Osterreichische Volksbanken s-a angajat sa gaseasca un cumparator pentru banca si firma de leasing din Romania pana in decembrie 2017, conform noului plan de restructurare.


Acest program a fost impus de guvernul austriac in schimbul ajutorului de stat acordat pentru a depasi efectele crizei financiare, fiind aprobat si de Comisia Europeana.

Totodata, grupul austriac trebuie sa vanda participatiile detinute la Raiffeisen Zentralbank, Volksbank Leasing International, Volksbank Malta si Investkredit International Bank Malta.

Activitatea bancara va fi restrictionata la operatiuni de baza, fiind excluse finantari real-estate si anumite tipuri de credite corporatiste.

Volksbank a beneficiat din partea statului austriac de o majorare de capital de 1,25 miliarde euro si de garantii in valoarea de 3 miliarde euro pentru a-si acoperi pierderile generate de investitii in statele est-europene, plasamentele in titluri de stat grecesti si creditele neperformante.

Statul austriac va trebui sa isi vanda participatia de 43% pana la 31 decembrie 2017 sau la scurt timp dupa aceasta data.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus