Volksbank trebuie sa vanda banca si firma de leasing din Romania

Osterreichische Volksbanken s-a angajat sa gaseasca un cumparator pentru banca si firma de leasing din Romania pana in decembrie 2017, conform noului plan de restructurare.


Acest program a fost impus de guvernul austriac in schimbul ajutorului de stat acordat pentru a depasi efectele crizei financiare, fiind aprobat si de Comisia Europeana.

Totodata, grupul austriac trebuie sa vanda participatiile detinute la Raiffeisen Zentralbank, Volksbank Leasing International, Volksbank Malta si Investkredit International Bank Malta.

Activitatea bancara va fi restrictionata la operatiuni de baza, fiind excluse finantari real-estate si anumite tipuri de credite corporatiste.

Volksbank a beneficiat din partea statului austriac de o majorare de capital de 1,25 miliarde euro si de garantii in valoarea de 3 miliarde euro pentru a-si acoperi pierderile generate de investitii in statele est-europene, plasamentele in titluri de stat grecesti si creditele neperformante.

Statul austriac va trebui sa isi vanda participatia de 43% pana la 31 decembrie 2017 sau la scurt timp dupa aceasta data.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Dobanzile la depozite au intrat la cura de slabire
Dobanzile la depozite au intrat la cura de slabire

Mai multe banci au anuntat reducerea dobanzilor la depozitele in lei, o miscare care poate anticipa reducerea inflatiei pe parcursul anului viitor.

11 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus