Volksbank trebuie sa vanda banca si firma de leasing din Romania

Osterreichische Volksbanken s-a angajat sa gaseasca un cumparator pentru banca si firma de leasing din Romania pana in decembrie 2017, conform noului plan de restructurare.


Acest program a fost impus de guvernul austriac in schimbul ajutorului de stat acordat pentru a depasi efectele crizei financiare, fiind aprobat si de Comisia Europeana.

Totodata, grupul austriac trebuie sa vanda participatiile detinute la Raiffeisen Zentralbank, Volksbank Leasing International, Volksbank Malta si Investkredit International Bank Malta.

Activitatea bancara va fi restrictionata la operatiuni de baza, fiind excluse finantari real-estate si anumite tipuri de credite corporatiste.

Volksbank a beneficiat din partea statului austriac de o majorare de capital de 1,25 miliarde euro si de garantii in valoarea de 3 miliarde euro pentru a-si acoperi pierderile generate de investitii in statele est-europene, plasamentele in titluri de stat grecesti si creditele neperformante.

Statul austriac va trebui sa isi vanda participatia de 43% pana la 31 decembrie 2017 sau la scurt timp dupa aceasta data.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus