Ungaria se lauda ca are cea mai mare taxa pentru banci

Nivelul taxei impusa bancilor a devenit un subiect de mandrie pentru guvernul maghiar, care sa lauda cu faptul ca in Ungaria, bancile au cea mai mare taxa din UE.


Guvernul maghiar condus de Viktor Orban refuza sa accepte conditiile impuse de FMI pentru a obtine un imprumut, necesar pentru acoperirea deficitului bugetar. Pana pe 7 noiembrie, guvernul trebuie sa reduca deficitul bugetar in limitele acceptate de UE, astfel risca sa piarda fondurile structurale.

In aceste conditii, guvernul a anuntat un nou plan ce are in vedere majorarea taxelor, rolul principal avandu-l taxa pe banci. Aceasta urma sa fie redusa la jumatate de anul viitor, insa noile masuri mentin taxa la acelasi nivel, in ciuda protestelor bancherilor. Taxa urmeaza a fi redusa abia din 2014, cand se va introduce in schimb, taxa pe tranzactiile financiare.


Ungaria este una din cele 5 tari ale UE care taxeaza bancile, alaturi de Marea Britanie, Franta, Austria si Danemarca.

In prezent, guvernul maghiar deruleaza o campanie media, prin care anunta ca respinge masurile de austeritate impuse de FMI.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus