Ungaria se lauda ca are cea mai mare taxa pentru banci

Nivelul taxei impusa bancilor a devenit un subiect de mandrie pentru guvernul maghiar, care sa lauda cu faptul ca in Ungaria, bancile au cea mai mare taxa din UE.


Guvernul maghiar condus de Viktor Orban refuza sa accepte conditiile impuse de FMI pentru a obtine un imprumut, necesar pentru acoperirea deficitului bugetar. Pana pe 7 noiembrie, guvernul trebuie sa reduca deficitul bugetar in limitele acceptate de UE, astfel risca sa piarda fondurile structurale.

In aceste conditii, guvernul a anuntat un nou plan ce are in vedere majorarea taxelor, rolul principal avandu-l taxa pe banci. Aceasta urma sa fie redusa la jumatate de anul viitor, insa noile masuri mentin taxa la acelasi nivel, in ciuda protestelor bancherilor. Taxa urmeaza a fi redusa abia din 2014, cand se va introduce in schimb, taxa pe tranzactiile financiare.


Ungaria este una din cele 5 tari ale UE care taxeaza bancile, alaturi de Marea Britanie, Franta, Austria si Danemarca.

In prezent, guvernul maghiar deruleaza o campanie media, prin care anunta ca respinge masurile de austeritate impuse de FMI.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus