Unele banci mai au nevoie de injectii de capital

Anumite banci de dimensiuni medii si mici vor avea nevoie de injectii suplimentare de capital din partea actionarilor sau chiar gasirea unor noi investitori, atentioneaza FMI.


Masurile vor fi necesare in cazul bancilor o rata inalta a costurilor, care s-ar putea confrunta o crestere a pierderilor din creditare, se arata in raportul de tara intocmit de FMI pentru Romania.

Pe ansamblul sectorului bancar, ritmul de crestere al creditelor neperformante a incetinit simtitor, in ultimul trimestru din 2010 avand loc doar o majorare modesta.

Impactul major a fost resimtit in 2009, cand rata creditelor neperformante a avansat de la 2,9% la 7,9%. Socul s-a propagat si in primele 9 luni din 2010, indicatorul de neperformanta urcand la 11,7% in septembrie 2010.

Expertii FMI anticipeaza ca imprumuturile neperformante vor continua sa avanseze lent pana la mijlocul acestui an, dupa care evolutia se va inversa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus