Unele banci mai au nevoie de injectii de capital

Anumite banci de dimensiuni medii si mici vor avea nevoie de injectii suplimentare de capital din partea actionarilor sau chiar gasirea unor noi investitori, atentioneaza FMI.


Masurile vor fi necesare in cazul bancilor o rata inalta a costurilor, care s-ar putea confrunta o crestere a pierderilor din creditare, se arata in raportul de tara intocmit de FMI pentru Romania.

Pe ansamblul sectorului bancar, ritmul de crestere al creditelor neperformante a incetinit simtitor, in ultimul trimestru din 2010 avand loc doar o majorare modesta.

Impactul major a fost resimtit in 2009, cand rata creditelor neperformante a avansat de la 2,9% la 7,9%. Socul s-a propagat si in primele 9 luni din 2010, indicatorul de neperformanta urcand la 11,7% in septembrie 2010.

Expertii FMI anticipeaza ca imprumuturile neperformante vor continua sa avanseze lent pana la mijlocul acestui an, dupa care evolutia se va inversa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus