Unele banci mai au nevoie de injectii de capital

Anumite banci de dimensiuni medii si mici vor avea nevoie de injectii suplimentare de capital din partea actionarilor sau chiar gasirea unor noi investitori, atentioneaza FMI.


Masurile vor fi necesare in cazul bancilor o rata inalta a costurilor, care s-ar putea confrunta o crestere a pierderilor din creditare, se arata in raportul de tara intocmit de FMI pentru Romania.

Pe ansamblul sectorului bancar, ritmul de crestere al creditelor neperformante a incetinit simtitor, in ultimul trimestru din 2010 avand loc doar o majorare modesta.

Impactul major a fost resimtit in 2009, cand rata creditelor neperformante a avansat de la 2,9% la 7,9%. Socul s-a propagat si in primele 9 luni din 2010, indicatorul de neperformanta urcand la 11,7% in septembrie 2010.

Expertii FMI anticipeaza ca imprumuturile neperformante vor continua sa avanseze lent pana la mijlocul acestui an, dupa care evolutia se va inversa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus