top banner

Protestatarii bulgari solicita oprirea executarii silite a clientilor cu credite restante

04 Martie 2013 | Autor: Conso

Mii de bulgari au protestat pe strazile capitalei Sofia in acest weekend. Printre solicitari se numara si oprirea prin moratoriu a dosarelor dintre banci si clienti, inclusiv executarile silite.
Centrul capitalei a fost blocat si la finalul saptamanii trecute cand mii de oameni au protestat impotriva modelului de guvernare de pana in prezent, impotriva saraciei, a coruptiei, a monopolurilor de stat si au solicitat ca procesele de executare silita a clientilor cu credite restante sa fie stopate prin moratoriu, noteaza agentia novinite.com.
Protestele au inceput in urma cu cateva saptamani, fiind declansate de cresterea facturii la electricitate in luna ianuarie. Dupa acel moment, zeci de mii de oameni au iesit in strada atat in Sofia cat si in Varna, protestele trasformandu-se in revolta impotriva saraciei si coruptiei. La scurt timp guvernul de dreapta condus de Boiko Borisov a demisionat.
In Bulgaria, salariul minim este de 159 euro, cu 2 euro mai mare decat cel din Romania. Acest nivel plaseaza cele doua state in coada clasamentului Uniunii Europene, fiind de cel putin 2 ori mai mic decat salariul minim din restul statelor membre.
In plus, si in Romania, problema restantelor la banci s-a amplificat in ultimul an, cand valoarea restantelor inregistrate de populatie a atins un maxim de 9,5 miliarde lei, cu 2 miliarde mai mult decat la finalul lui 2011.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul