Protestatarii bulgari solicita oprirea executarii silite a clientilor cu credite restante

Mii de bulgari au protestat pe strazile capitalei Sofia in acest weekend. Printre solicitari se numara si oprirea prin moratoriu a dosarelor dintre banci si clienti, inclusiv executarile silite.


Centrul capitalei a fost blocat si la finalul saptamanii trecute cand mii de oameni au protestat impotriva modelului de guvernare de pana in prezent, impotriva saraciei, a coruptiei, a monopolurilor de stat si au solicitat ca procesele de executare silita a clientilor cu credite restante sa fie stopate prin moratoriu, noteaza agentia novinite.com.

Protestele au inceput in urma cu cateva saptamani, fiind declansate de cresterea facturii la electricitate in luna ianuarie. Dupa acel moment, zeci de mii de oameni au iesit in strada atat in Sofia cat si in Varna, protestele trasformandu-se in revolta impotriva saraciei si coruptiei. La scurt timp guvernul de dreapta condus de Boiko Borisov a demisionat.

In Bulgaria, salariul minim este de 159 euro, cu 2 euro mai mare decat cel din Romania. Acest nivel plaseaza cele doua state in coada clasamentului Uniunii Europene, fiind de cel putin 2 ori mai mic decat salariul minim din restul statelor membre.

In plus, si in Romania, problema restantelor la banci s-a amplificat in ultimul an, cand valoarea restantelor inregistrate de populatie a atins un maxim de 9,5 miliarde lei, cu 2 miliarde mai mult decat la finalul lui 2011.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Dobanzile la depozite au intrat la cura de slabire
Dobanzile la depozite au intrat la cura de slabire

Mai multe banci au anuntat reducerea dobanzilor la depozitele in lei, o miscare care poate anticipa reducerea inflatiei pe parcursul anului viitor.

11 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus