Protestatarii bulgari solicita oprirea executarii silite a clientilor cu credite restante

Mii de bulgari au protestat pe strazile capitalei Sofia in acest weekend. Printre solicitari se numara si oprirea prin moratoriu a dosarelor dintre banci si clienti, inclusiv executarile silite.


Centrul capitalei a fost blocat si la finalul saptamanii trecute cand mii de oameni au protestat impotriva modelului de guvernare de pana in prezent, impotriva saraciei, a coruptiei, a monopolurilor de stat si au solicitat ca procesele de executare silita a clientilor cu credite restante sa fie stopate prin moratoriu, noteaza agentia novinite.com.

Protestele au inceput in urma cu cateva saptamani, fiind declansate de cresterea facturii la electricitate in luna ianuarie. Dupa acel moment, zeci de mii de oameni au iesit in strada atat in Sofia cat si in Varna, protestele trasformandu-se in revolta impotriva saraciei si coruptiei. La scurt timp guvernul de dreapta condus de Boiko Borisov a demisionat.

In Bulgaria, salariul minim este de 159 euro, cu 2 euro mai mare decat cel din Romania. Acest nivel plaseaza cele doua state in coada clasamentului Uniunii Europene, fiind de cel putin 2 ori mai mic decat salariul minim din restul statelor membre.

In plus, si in Romania, problema restantelor la banci s-a amplificat in ultimul an, cand valoarea restantelor inregistrate de populatie a atins un maxim de 9,5 miliarde lei, cu 2 miliarde mai mult decat la finalul lui 2011.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Decembrie 2021 | Articol sponsorizat

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus