Protestatarii bulgari solicita oprirea executarii silite a clientilor cu credite restante

Mii de bulgari au protestat pe strazile capitalei Sofia in acest weekend. Printre solicitari se numara si oprirea prin moratoriu a dosarelor dintre banci si clienti, inclusiv executarile silite.


Centrul capitalei a fost blocat si la finalul saptamanii trecute cand mii de oameni au protestat impotriva modelului de guvernare de pana in prezent, impotriva saraciei, a coruptiei, a monopolurilor de stat si au solicitat ca procesele de executare silita a clientilor cu credite restante sa fie stopate prin moratoriu, noteaza agentia novinite.com.

Protestele au inceput in urma cu cateva saptamani, fiind declansate de cresterea facturii la electricitate in luna ianuarie. Dupa acel moment, zeci de mii de oameni au iesit in strada atat in Sofia cat si in Varna, protestele trasformandu-se in revolta impotriva saraciei si coruptiei. La scurt timp guvernul de dreapta condus de Boiko Borisov a demisionat.

In Bulgaria, salariul minim este de 159 euro, cu 2 euro mai mare decat cel din Romania. Acest nivel plaseaza cele doua state in coada clasamentului Uniunii Europene, fiind de cel putin 2 ori mai mic decat salariul minim din restul statelor membre.

In plus, si in Romania, problema restantelor la banci s-a amplificat in ultimul an, cand valoarea restantelor inregistrate de populatie a atins un maxim de 9,5 miliarde lei, cu 2 miliarde mai mult decat la finalul lui 2011.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus