Profitul net Raiffeisen a scazut cu 22% in primul semestru

Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru cu un profit net de 39 milioane euro, cu 22% sub cel din prima jumatate a lui 2010, pe fondul modificarilor fiscale si cresterii costurilor cu provizioanele.

Comparativ cu primul semestru al lui 2010, cheltuielile nete cu provizioanele au crescut cu 13%, pana la 26 milioane euro. Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a scazut de la 7,6%, cat era in iunie 2010, la 6,9% la sfarsitul primului semestru al lui 2011.

Dinamica pozitiva a portofoliului de credite retail si corporate au determinat o crestere cu 6% a veniturilor din dobanzi, la 115 milioane euro, in timp ce veniturile nete din comisioane au scazut cu 4%, la 87 milioane euro.


Activitatile de trezorerie si capital au contribuit cu 20% la rezultatul net al bancii in prima jumatate a acestui an.

Pe segmentul de retail, in ciuda cererii scazute, banca si-a sporit portofoliul de credite cu 23%, in timp ce depozitele au crescut pe acest segment cu 5%.

Rata solvabilitatii Raiffeisen Bank (inclusiv profitul) a fost de 11,4% la sfarsitul primului semestru al lui 2011.

Dimensiunea bazei de clienti a Raiffeisen Bank a ramas neschimbata fata de iunie 2010, la aproape 2 milioane, dintre care aproape 100.000 IMM-uri si 8.000 de clienti corporate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus