Profitul net Raiffeisen a scazut cu 22% in primul semestru

Raiffeisen Bank a incheiat primul semestru cu un profit net de 39 milioane euro, cu 22% sub cel din prima jumatate a lui 2010, pe fondul modificarilor fiscale si cresterii costurilor cu provizioanele.

Comparativ cu primul semestru al lui 2010, cheltuielile nete cu provizioanele au crescut cu 13%, pana la 26 milioane euro. Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a scazut de la 7,6%, cat era in iunie 2010, la 6,9% la sfarsitul primului semestru al lui 2011.

Dinamica pozitiva a portofoliului de credite retail si corporate au determinat o crestere cu 6% a veniturilor din dobanzi, la 115 milioane euro, in timp ce veniturile nete din comisioane au scazut cu 4%, la 87 milioane euro.


Activitatile de trezorerie si capital au contribuit cu 20% la rezultatul net al bancii in prima jumatate a acestui an.

Pe segmentul de retail, in ciuda cererii scazute, banca si-a sporit portofoliul de credite cu 23%, in timp ce depozitele au crescut pe acest segment cu 5%.

Rata solvabilitatii Raiffeisen Bank (inclusiv profitul) a fost de 11,4% la sfarsitul primului semestru al lui 2011.

Dimensiunea bazei de clienti a Raiffeisen Bank a ramas neschimbata fata de iunie 2010, la aproape 2 milioane, dintre care aproape 100.000 IMM-uri si 8.000 de clienti corporate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus