Profitul net al grupului BCR a scazut la 110 milioane euro in 2010

BCR a inregistrat un profit net in 2010 de 110 milioane euro, cu 46,7% mai mic fata de cel din anul anterior, ca urmare a cheltuielilor mari cu provizioanele.


Acesta este, de altfel, cel mai mic profit anual inregistrat de BCR dupa privatizare.

Cheltuiala neta cu provizioanele de risc a fost de 473,6 milioane euro, in scadere cu 12,5% fata de 2009, in linie cu asteptarile bancii.

"In special segmentul IMM a continuat sa resimta constrangeri de cash-flow, lichiditate si profitabilitate iar programul de austeritate impus de Guvern a afectat inevitabil nivelul venitului familial si comportamentul consumatorilor, precum si cererea eligibila de credite retail“, se precizeaza in cominicatul de presa transmis de BCR.

Banca si-a majorat activele totale cu 8,4%, pana la 16,4 miliarde euro. Volumul total de credite acordate clientilor a crescut la 11,4 miliarde euro in timp ce depozitele de la clienti au urcat cu 4,1%, pana la 8,2 miliarde euro.

Portofoliul de credite retail, inclusiv creditele acordate microintreprinderilor, a scazut cu 7,3% in 2010, in special ca urmare a programului Prima Casa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus