Profitul net al grupului BCR a scazut la 110 milioane euro in 2010

BCR a inregistrat un profit net in 2010 de 110 milioane euro, cu 46,7% mai mic fata de cel din anul anterior, ca urmare a cheltuielilor mari cu provizioanele.


Acesta este, de altfel, cel mai mic profit anual inregistrat de BCR dupa privatizare.

Cheltuiala neta cu provizioanele de risc a fost de 473,6 milioane euro, in scadere cu 12,5% fata de 2009, in linie cu asteptarile bancii.

"In special segmentul IMM a continuat sa resimta constrangeri de cash-flow, lichiditate si profitabilitate iar programul de austeritate impus de Guvern a afectat inevitabil nivelul venitului familial si comportamentul consumatorilor, precum si cererea eligibila de credite retail“, se precizeaza in cominicatul de presa transmis de BCR.

Banca si-a majorat activele totale cu 8,4%, pana la 16,4 miliarde euro. Volumul total de credite acordate clientilor a crescut la 11,4 miliarde euro in timp ce depozitele de la clienti au urcat cu 4,1%, pana la 8,2 miliarde euro.

Portofoliul de credite retail, inclusiv creditele acordate microintreprinderilor, a scazut cu 7,3% in 2010, in special ca urmare a programului Prima Casa.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus