Profitul net al grupului BCR a scazut la 110 milioane euro in 2010

BCR a inregistrat un profit net in 2010 de 110 milioane euro, cu 46,7% mai mic fata de cel din anul anterior, ca urmare a cheltuielilor mari cu provizioanele.


Acesta este, de altfel, cel mai mic profit anual inregistrat de BCR dupa privatizare.

Cheltuiala neta cu provizioanele de risc a fost de 473,6 milioane euro, in scadere cu 12,5% fata de 2009, in linie cu asteptarile bancii.

"In special segmentul IMM a continuat sa resimta constrangeri de cash-flow, lichiditate si profitabilitate iar programul de austeritate impus de Guvern a afectat inevitabil nivelul venitului familial si comportamentul consumatorilor, precum si cererea eligibila de credite retail“, se precizeaza in cominicatul de presa transmis de BCR.

Banca si-a majorat activele totale cu 8,4%, pana la 16,4 miliarde euro. Volumul total de credite acordate clientilor a crescut la 11,4 miliarde euro in timp ce depozitele de la clienti au urcat cu 4,1%, pana la 8,2 miliarde euro.

Portofoliul de credite retail, inclusiv creditele acordate microintreprinderilor, a scazut cu 7,3% in 2010, in special ca urmare a programului Prima Casa.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB
Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB

Conso si Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul bancar (CSALB) au incheiat un parteneriat care permite formularea de solicitari de rezolvare a nemultumirilor legate de produsele si serviciile bancare direct din sectiunea Vocea Clientului de pe Conso.

2 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus