Pierdere de 307 milioane lei pentru grupul BCR in primul trimestru din 2012

Rezultatul net al grupului financiar BCR in primul trimestru al anului a trecut in registrul negativ. Grupul a inregistrat o pierdere de 306,9 milioane lei.

In aceeasi perioada din anul anterior, se consemna un castig de 76,5 milioane lei.

Rezultatul operational s-a mentinut insa aproape la acelasi nivel din primele trei luni ale lui 2011, respectiv 610 milioane lei.


Rezultatele negative sunt puse in special pe seama cresterii cheltuielilor cu provizioanele, in vederea unei rate mai bune de acoperire a creditelor neperformante. Comparativ cu primul trimestru din 2011, la finalul lunii martie 2012 provizioanele BCR aproape s-au dublat, de la 457,4 milioane lei la 933,7 milioane lei.

“Managementul prudent al costurilor si al riscurilor pozitioneaza banca solid pentru atingerea unor rezultate sustenabile in viitor”, a fost precizarea vicepresedintelui financiar al BCR, Helmuth Karl Hintringer, cu ocazia publicarii rezultatelor pe primul trimestru.

In cadrul grupului BCR, pe langa banca, mai sunt incluse si BCR Leasing, BCR Banca pentru locuinte, BCR Asset Management, precum si BCR Chisinau.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus