Pierdere de 307 milioane lei pentru grupul BCR in primul trimestru din 2012

Rezultatul net al grupului financiar BCR in primul trimestru al anului a trecut in registrul negativ. Grupul a inregistrat o pierdere de 306,9 milioane lei.

In aceeasi perioada din anul anterior, se consemna un castig de 76,5 milioane lei.

Rezultatul operational s-a mentinut insa aproape la acelasi nivel din primele trei luni ale lui 2011, respectiv 610 milioane lei.


Rezultatele negative sunt puse in special pe seama cresterii cheltuielilor cu provizioanele, in vederea unei rate mai bune de acoperire a creditelor neperformante. Comparativ cu primul trimestru din 2011, la finalul lunii martie 2012 provizioanele BCR aproape s-au dublat, de la 457,4 milioane lei la 933,7 milioane lei.

“Managementul prudent al costurilor si al riscurilor pozitioneaza banca solid pentru atingerea unor rezultate sustenabile in viitor”, a fost precizarea vicepresedintelui financiar al BCR, Helmuth Karl Hintringer, cu ocazia publicarii rezultatelor pe primul trimestru.

In cadrul grupului BCR, pe langa banca, mai sunt incluse si BCR Leasing, BCR Banca pentru locuinte, BCR Asset Management, precum si BCR Chisinau.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus