Numarul restantierilor a crescut si in 2010, dar intr-un ritm mai redus

Anul trecut, numarul persoanelor cu restante mai mari de 30 zile la credite a urcat la peste 720.000, insa ritmul de crestere a fost mult mai redus decat in 2009.


In 2010, numarul restantierilor a urcat cu 37.353 de persoane, respectiv cu 5,4% fata de inceputul anului, conform datelor BNR.

Comparativ cu 2009, cand numarul restantierilor a urcat de la 450.000 la peste 680.000, ritmul de crestere a inregistrat o aplanare semnificativa.

In plus, ultimele luni ale anului 2010 au adus chiar o scadere a numarului de clienti care au datorii neachitate la credite.

In ceea ce priveste valoarea totala a restantelor datorate, aceasta s-a dublat practic in 2010, de la 2,8 miliarde lei la finalul lui 2009 la aproximativ 5,5 miliarde lei. In decembrie 2008 valoarea restantelor insuma 981 milioane lei.

Ponderea cea mai mare a restantelor continua sa o reprezinte datoriile mai mari de 90 zile.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus