top banner

Numarul institutiilor financiare continua sa scada la nivelul UE

17 Ianuarie 2012 | Autor: Conso

Anul 2011 a insemnat finalul pentru 334 de institutii financiare la nivelul Uniunii Europene. Cel mai mare declin s-a inregistrat in Irlanda, cu o scadere de 106 unitati.
La inceputul anului, Uniunea Europeana numara 9.587 institutii financiare, dintre care 7.533 rezidente in zona euro, conform datelor furnizate de Banca Centrala Europeana.
In termeni absoluti, cea mai mare scadere s-a inregistrat in Irlanda, urmata de Franta, cu un minus de 59 institutii, Luxembourg, cu o scadere de 48 institutii, si Germania, unde 43 de institutii financiare au fost inchise.
In total, la nivelul zonei euro s-a inregistrat o reducere cu 332 de unitati a numarului de institutii financiare existente si o reducere de doar 2 unitati in statele non-euro.
Reducerea numarului de institutii este insa o tendinta constanta in ultimii ani. Fata de momentul infiintarii zonei euro, in 1999, numarul acestora a scazut cu 24%, chiar daca au fost aditionate noi state membre pe parcursul celor 13 ani luati in calcul.
Tendinta se regaseste nu doar la nivelul zonei euro ci si in intreaga Uniune Europeana, care a inregistrat o scadere de 12% a numarului de institutii financiare, in ciuda accesului a 10 noi state membre in 2004 si a Romaniei si Bulgariei in 2007.
In Romania, Banca Centrala Europeana a luat in calcul 55 de institutii financiare, in crestere cu 4 unitati fata de 1 ianuarie 2010.
Cele mai multe institutii se regasesc insa in Germania, peste 1.900, in timp ce pe locul secund se afla Franta, cu aproape 1.150 de institutii financiare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Promotii bancare in prag de toamna

Promotii bancare in prag de toamna

Mai multe oferte bancare aparute in ultima perioada propun bonusuri la achizitiile de la parteneri, reduceri de dobanda, costuri zero pe viata pe anumite pachete.

29 Aug 2023 | Info banci
Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.

08 Noi 2022 | Info banci
Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.

06 Oct 2022 | Info banci
Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul