Numarul clientilor cu restante la credite a depasit din nou pragul de 700.000

Luna februarie a adus o crestere a numarului de persoane care inregistreaza intarzieri la plata ratelor la credite pana peste pragul de 700.000, dupa o usoara ameliorare a situatiei.
 

Aproximativ 708.000 de romani care au credite in derulare aveau intarzieri mai mari de 30 zile la plata ratelor, conform datelor Biroului de Credit. Valoarea totala a restantelor se ridica la aproape 7,7 miliarde lei.

Incepand cu luna septembrie 2011, situatia creditelor restante incepuse sa se amelioreze, iar numarul celor care inregistrau intarzieri a scazut aproape constant, pana in jurul nivelului 690.000 in lunile decembrie 2011 si ianuarie 2012.

Comparativ insa cu inceputul anului trecut, deteriorarea nu este atat de puternica in ceea ce priveste numarul de restantieri. In luna februarie 2011, numarul restantierilor ajungea la aproape 730.000, insa valoarea restantelor era cu 23% mai mica, respectiv 5,9 miliarde lei.

Cele mai mari restante se inregistreaza in continuare in zona creditelor in lei, insa din urma vin puternic creditele in euro si franci elvetieni.

Daca in ultimul an restantele in cazul creditelor in lei au urcat cu  11%, pana la un nivel total de 3,1 miliarde lei, restantele in euro au avansat cu aproape 40%, pana la 3 miliarde lei. Cele in alte valute, in afara de euro si dolari, au urcat cu 65%, pana la un total de 1,5 miliarde lei.

Marea majoritate a restantelor depasesc insa 90 de zile de intarziere.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus