Jumatatea anului a adus un profit cu 70% mai mic pentru BCR

Profitul net inregistrat de BCR in trimestrul 2 al anului a fost de 82 milioane lei, usor peste suma raportata in primele trei luni ale anului. Totusi, fata de 2010, profitul a scazut cu aproape 70%.

Daca la jumatatea anului trecut BCR raporta un profit net de 488,5 milioane lei, primele doua trimestre au adus bancii un profit net cumulat de 158,1 milioane lei.


Rezultatele mai slabe se datoreaza in principal scaderii veniturilor din dobanzi si a cresterii cheltuielile cu provizioanele. In plus, banca nu anticipeaza o reducere semnificativa a ratei imprumuturilor neperformante pe termen scurt.

Activele bancii au urcat insa la 72,4 miliarde lei, cea mai ridicata valoarea inregistrata pana in prezent, ceea ce a dus la cresterea cotei de piata a bancii cu 0,9 procente, pana la 20,7%.

Raportul cost venituri se situeaza la nivelul de 40,9% in timp ce rata de solvabilitate a bancii este de 11,89%, conform standardelor de contabilitate romanesti.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus