Jumatatea anului a adus un profit cu 70% mai mic pentru BCR

Profitul net inregistrat de BCR in trimestrul 2 al anului a fost de 82 milioane lei, usor peste suma raportata in primele trei luni ale anului. Totusi, fata de 2010, profitul a scazut cu aproape 70%.

Daca la jumatatea anului trecut BCR raporta un profit net de 488,5 milioane lei, primele doua trimestre au adus bancii un profit net cumulat de 158,1 milioane lei.


Rezultatele mai slabe se datoreaza in principal scaderii veniturilor din dobanzi si a cresterii cheltuielile cu provizioanele. In plus, banca nu anticipeaza o reducere semnificativa a ratei imprumuturilor neperformante pe termen scurt.

Activele bancii au urcat insa la 72,4 miliarde lei, cea mai ridicata valoarea inregistrata pana in prezent, ceea ce a dus la cresterea cotei de piata a bancii cu 0,9 procente, pana la 20,7%.

Raportul cost venituri se situeaza la nivelul de 40,9% in timp ce rata de solvabilitate a bancii este de 11,89%, conform standardelor de contabilitate romanesti.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus