Injectiile masive de capital au imbunatatit rezistenta bancilor europene

Rata de capitalizare a bancilor europene se situeaza in marea majoritate peste pragul minim de 9%, dupa ce sistemul a beneficiat de un aport total de aproape 95 miliarde euro, conform unui raport EBA.
 

Pentru cele cateva banci care inca nu au reusit sa atinga cerintele minime de capital din surse private, sunt avute in vedere masuri care sa le aduca in rand cu recomandarile Autoritatii Bancare Europene (EBA).

In timp ce conditiile pietei raman o provocare, rezistenta sistemului bancar s-a imbunatatit, fara un impact advers semnificativ asupra creditarii economiei reale, se arata in raportul EBA.

“Munca noastra in imbunatatirea capitalului de baza al bancilor functioneaza conform planului. Bancile europene sunt mai puternice, ceea ce ar trebui sa sustina finantarea economiei si sa restabileasca accesul bancilor la fonduri”, a precizat Andrea Enria, presedintele EBA.

Pentru a atinge nivelul minim de capital de 9%, a fost necesara injectarea a 94,4 miliarde euro in 27 de banci, dupa ce in decembrie fusese estimata o suma de 76 miliarde euro necesara pentru atingerea tintei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus