Injectiile masive de capital au imbunatatit rezistenta bancilor europene

Rata de capitalizare a bancilor europene se situeaza in marea majoritate peste pragul minim de 9%, dupa ce sistemul a beneficiat de un aport total de aproape 95 miliarde euro, conform unui raport EBA.
 

Pentru cele cateva banci care inca nu au reusit sa atinga cerintele minime de capital din surse private, sunt avute in vedere masuri care sa le aduca in rand cu recomandarile Autoritatii Bancare Europene (EBA).

In timp ce conditiile pietei raman o provocare, rezistenta sistemului bancar s-a imbunatatit, fara un impact advers semnificativ asupra creditarii economiei reale, se arata in raportul EBA.

“Munca noastra in imbunatatirea capitalului de baza al bancilor functioneaza conform planului. Bancile europene sunt mai puternice, ceea ce ar trebui sa sustina finantarea economiei si sa restabileasca accesul bancilor la fonduri”, a precizat Andrea Enria, presedintele EBA.

Pentru a atinge nivelul minim de capital de 9%, a fost necesara injectarea a 94,4 miliarde euro in 27 de banci, dupa ce in decembrie fusese estimata o suma de 76 miliarde euro necesara pentru atingerea tintei.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus