Inca o banca greceasca iese de pe piata romaneasca

Anul 2017 a adus numeroase schimbari pe piata bancara din Romania. Chiar pe final de an, a mai fost anuntata o tranzactie pe acasta piata: Piraeus Bank Romania trece de la greci la americani, dupa ce banca mama a vandut-o fondului de investitii J.C. Flowers & Co.

Tranzactia s-a finalizat dupa mai bine de un an de discutii si mai are nevoie doar de aprobarea autoritatilor de reglementare din Romania si Grecia.

Se estimeaza ca tranzactia se va incheia in prima jumatate a anului 2018, potrivit bancii din Romania.

“Vanzarea operatiunilor noastre din Romania reprezinta inca un pas important in executia conform planificarii, a angajamentelor din planul de restructurare a Grupului, agreat cu Directoratul General pentru Competitie al Comisiei Europene, si in implementarea planului strategic al Grupului, “Agenda 2020”. Sunt in mod special bucuros ca in viitor Piraeus Bank Romania va fi administrat de una dintre cele mai stimate firme internationale de private equity, cu o experienta semnificativa in domeniul serviciilor financiare, in numeroase jurisdictii”, a declarat Christos Megalou, Chief Executive Officer (CEO) al grupului.

La randul sau, Christopher Flowers, CEO si director general al JCF sustine ca Piraeus Bank Romania are o solvabilitate si o lichiditate solida, o calitate adecvata a activelor, in economia cu cea mai rapida crestere economica din Uniunea Europeana.

Piraeus Bank Romania ofera produse si servicii pentru clienti locali si internationali, incluzand activitati de retail, pentru IMM-uri si corporate banking. La 30 septembrie banca avea active de 1,5 miliarde de lei. Institutia opereaza prin 99 de unitati bancare, angajeaza 1.300 de specialisti si are aproximativ 150.000 de clienti activi.

Piraeus Bank este ce-a de-a treia banca cu actionariat grecesc de pe piata din Romania care isi schimba actionariatul, dupa Banca Romaneasca (preluata de OTP Bank) si Bancpost (preluata de Banca Transilvania). Toate cele trei tranzactii au fost anuntate in acest an. Astfel, Alpha Bank Romania ramane singura banca cu actionariat elen de pe piata romaneasca.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus