Fuziunea Alpha Bank si EFG Eurobank se amana din lipsa de cvorum

Dezbaterea detaliilor privind fuziunea Alpha Bank si EFG Eurobank a fost amanata pentru data de 4 noiembrie din lipsa de cvorum, conform ZF.ro.

Legea din Grecia impune o prezenta minima de doua treimi din actionari pentru prima convocare. In consecinta, in lipsa numarului necesar de actionari, adunarea generala extraordinara generala se va repeta pe 4 noiembrie.

La aceasta data, va fi necesar un cvorum de minimum 50% din actionari.


Cele doua banci grecesti sunt controlate de familiile Costopoulos si Latsis, care in urma cu doua luni cazusera de acord asupra fuziunii.

In cazul Alpha Bank familia Costopoulos are 9% din actiuni, alti actionari persoane fizice defin 49% din titluri, 10%  sunt investitori institutionali greci iar restul de 32% investitori institutionali straini.

Eurobank este controlata de magnatul Latsis care are aproape 45% din banca.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus