FMI: Bancile europene au nevoie urgenta de recapitalizare

Bancile europene trebuie sa fie destul de puternice pentru a face fata riscurilor de tara si cresterii economice reduse. Pentru aceasta este nevoie de capital suplimentar, de urgenta.


“Daca aceasta problema nu va fi solutionata, am putea fi martorii unei contagiuni sau chiar a unei crize de lichiditate. Cea mai eficienta solutie este o recapitalizare substantiala – din surse private in primul rand, dar si din surse publice daca este nevoie”, a precizat Christine Lagarde, sefa FMI.

O optiune o constituie utilizarea Mecanismului european de stabilizare financiara (EFSF) sau a altor fonduri europene pentru recapitalizarea directa a bancilor pentru a evita indatorarea si mai mare a guvernelor nationale.

Pe langa situatia bancilor europene, Lagarde a amintit si problemele cu care se confrunta in prezent unele dintre cele mai avansate economii, precum si adancirea situatiei negative din SUA.

“Riscurile au fost agravate de o reducere a increderii si de un sentiment ca autoritatile nu reusesc sau nu doresc sa ia masurile necesare”, a precizat Lagarde.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus