Euribor a scazut sub 1% pe toate scadentele

Dupa reducerea de la inceputul lunii a dobanzii cheie de catre Banca Centrala Europeana la minimul istoric de 0,75%, Euribor a coborat rapid, pana sub 1% la scadentele in prezent.


Valorile Euribor pentru maturitatile de 1 - 12 luni se incadrau marti in intervalul 0,149% si 0,946%.

Euribor la 3 luni – cel mai utilizat de banci la stabilirea dobanzilor platite de clienti la creditele in euro – a coborat sub 0,4%, pana la minimul istoric de 0,389%.

Reducerea Euribor este extrem de importanta pentru clientii care au credite in moneda europeana, in conditiile in care, conform legii rata dobanzii se actualizeaza in functie de evolutia acestui indice.

Scaderea va fi resimtita de fiecare client in parte in functie de prevederile contractuale, care stabilesc exact intervalul si datele exacte care se iau in considerare pentru actualizarea dobanzii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus