Euribor a scazut sub 1% pe toate scadentele

Dupa reducerea de la inceputul lunii a dobanzii cheie de catre Banca Centrala Europeana la minimul istoric de 0,75%, Euribor a coborat rapid, pana sub 1% la scadentele in prezent.


Valorile Euribor pentru maturitatile de 1 - 12 luni se incadrau marti in intervalul 0,149% si 0,946%.

Euribor la 3 luni – cel mai utilizat de banci la stabilirea dobanzilor platite de clienti la creditele in euro – a coborat sub 0,4%, pana la minimul istoric de 0,389%.

Reducerea Euribor este extrem de importanta pentru clientii care au credite in moneda europeana, in conditiile in care, conform legii rata dobanzii se actualizeaza in functie de evolutia acestui indice.

Scaderea va fi resimtita de fiecare client in parte in functie de prevederile contractuale, care stabilesc exact intervalul si datele exacte care se iau in considerare pentru actualizarea dobanzii.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB
Vocea clientului Conso se aude direct la CSALB

Conso si Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul bancar (CSALB) au incheiat un parteneriat care permite formularea de solicitari de rezolvare a nemultumirilor legate de produsele si serviciile bancare direct din sectiunea Vocea Clientului de pe Conso.

2 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus