Dupa majorarea de capital, ATE Bank Romania isi cauta cumparator

Actionarul principal al ATE Bank Romania, Agricultural Bank of Greece, si-a anuntat intentia de a-si vinde participatia din cadrul subsidiarei din Romania.

Anuntul vine la doar cateva zile dupa ce procedurile privind majorarea de capital a subsidiarei romanesti au fost finalizate. ATE Bank Romania a primit o injectie de capital de 20 milioane euro de la actionarul grec, participatia acestuia din urma crescand la 84%.


In cadrul vanzarii va fi transferata si participatia IFC, de 9,27%. Vanzarea se va derula in doua faze si va fi consiliata de Deloitte Business Solutions Hadjipavlou Sofianos & Cambanis Grecia.

“Principalul obiectiv este selectarea celui mai potrivit investitor si finalizarea cu succes a tranzactiei intr-o perioada cat mai scurta si cu minimum de perturbare in zona de operatiuni, personal sau clientela”, se precizeaza in anuntul oficial al ATE Bank Grecia.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus