Dupa majorarea de capital, ATE Bank Romania isi cauta cumparator

Actionarul principal al ATE Bank Romania, Agricultural Bank of Greece, si-a anuntat intentia de a-si vinde participatia din cadrul subsidiarei din Romania.

Anuntul vine la doar cateva zile dupa ce procedurile privind majorarea de capital a subsidiarei romanesti au fost finalizate. ATE Bank Romania a primit o injectie de capital de 20 milioane euro de la actionarul grec, participatia acestuia din urma crescand la 84%.


In cadrul vanzarii va fi transferata si participatia IFC, de 9,27%. Vanzarea se va derula in doua faze si va fi consiliata de Deloitte Business Solutions Hadjipavlou Sofianos & Cambanis Grecia.

“Principalul obiectiv este selectarea celui mai potrivit investitor si finalizarea cu succes a tranzactiei intr-o perioada cat mai scurta si cu minimum de perturbare in zona de operatiuni, personal sau clientela”, se precizeaza in anuntul oficial al ATE Bank Grecia.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus