Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor. 

Vestea buna este ca deschiderea unui cont online vine uneori la pachet cu cateva avantaje colaterale pentru client, bancile intelegand ca trebuie sa plateasca suplimentar pentru ocazia de a-si trimite o parte din angajati in telemunca. 

Conso va prezinta in detaliu pasii care trebuie parcursi pentru deschiderea unui cont online la cateva dintre cele mai importante banci.


Pasii pentru a accesa pachetul Bun Venit la CEC Bank 

    1. Utilizatorul intra pe site-ul CEC Bank la adresa www.cec.ro/cec_in, citeste descrierea pachetului si da click pe Aplica acum!, care se regaseste sub mesajul Acceseaza online Pachetul Bun Venit! 
    2. Dupa ce introduce datele de contact va bifa Trimite SMS. 
Apoi va introduce codul primit prin telefon, va bifa din nou campurile obligatorii si va face o poza a cartii de identitate cu telefonul apasand pe butonul Proceseaza poza. 
    3. Urmeaza un selfie cu telefonul si validarea datelor introduse impreuna cu un functionar bancar (va fi sunat de acesta printr-un apel video). 
    4. Pentru semnarea contractului se urmeaza pasii indicati in aplicatie si se introduce un nou cod primit prin SMS. 
    5. In final, se descarca aplicatia mobila iar autentificarea se face prin cele doua coduri primite anterior. 

Titularul va primi apoi gratuit acasa cardul de debit contactless atasat contului curent (are acces la retrageri fara comision de la ATM-urile din tara) si poate face plati in baza sumelor existente in cont, transferuri bancare, etc. 

Avantaje? Comisioane reduse cu 60% la platile interbancare, dobanzi la termen mai mari cu 0,1% pentru depozitele in lei constituite online, schimburi valutare mai avantajoase decat la casa de schimb a bancii. Pachetul este gratuit daca exista un rulaj pe cont de 700 lei lunar sau daca suma pastrata in acesta e de minim 20.000 euro (echivalent lei). 

Cum iti iei pachetul LeZero de la OTP Bank

Deschiderea contului online este destul de asemanatoare cu cea practicata de CEC Bank. Pasii concreti sunt urmatorii:

    1. Solicitantul pregateste cartea de identitate si isi face un selfie. 
    2. Da apoi click pe pachetul Le Zero si completeaza datele personale, studiile, veniturile, numele angajatorului, informatiile financiare apoi confirma alegerea pachetului si adresa de expediere a cardului Mastercard atasat pachetului. 
    3. Urmeaza discutia prin apel video cu un angajat al bancii pentru validarea aplicatiei si semnarea contractului prin SMS, actele urmand sa fie primite prin e-mail. 

Pachetul se adreseaza celor care nu sunt deja clienti OTP si presupune cateva avantaje suplimentare-retrageri gratuie la ATM-urile din Romania si doua retrageri pe luna la ATM-urile din strainatate. In plus, poti primi cate 50 de lei pe luna bonus (600 lei pe an) daca faci minim 5 tranzactii cu cardul si una prin OTP Direkt. Pachetul este gratuit pentru cei ce incaseaza venturi recurente de 1.200 lei pe luna, in caz contrar va costa 12 lei pe luna. 

Banca Transilvania are NEO cont

Pentru a deschide contul online trebuie sa ai la indemana cartea de identitate pe care o vei prezenta in cadrul unui apel video cu un angajat al bancii. Atentie, pot deschide conturi online doar cei care nu sunt clienti ai bancii. Procedurile vor fi derulate in zilele lucratoare, intre orele 10 si 17 iar cardul bancar va fi primit acasa, dupa deschiderea contului. 

Pentru a derula plati prin intermediul contului deschis online, fie se activeaza BT Pay pentru plati cu telefonul, fie aplicatiile de internet si mobile banking (serviciile sunt gratuite pana pe 31 decembrie, dupa aceasta data urmand sa fie perceputa o taxa de 5 lei/luna).

George online la BCR

Pasii sunt asemanatori cazurilor descrise mai sus. 

    1. Se valideaza datele de contact, se fotografiaza cartea de identitate, se realizeaza o poza selfie, se completeza rubrica privind veniturile si modul in care urmeaza sa fie folosit contul 
    2. Toate informatiile sunt verificate intr-un apel video cu un angajat al bancii. 
    3. Se alege apoi tipul de card (expedierea sa acasa costa 10 lei) si se semneaza contractul electronic care va fi trimis pe mail impreuna cu instructiunile de conectare. 

Contul nu presupune comisioane de administrare daca se incaseaza venituri recurente de 600 lei pe luna (6 lei/luna in caz contrar), are zero comisioane la retragerile de la ATM-uri din tara si strainatate, alimentare instant prin utilizarea altui card si ofera optiunea moneyback la tranzactiile la comerciantii parteneri. 
Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus