Comisia Europeana insista asupra realizarii cat mai rapide a uniunii bancare

Conceptul unei uniuni bancare europene se doreste a fi implementat in cel mai scurt timp posibil. Comisia Europeana a transmis tuturor partilor implicate solicitari de grabire a procesului.


De indata ce planul va fi agreat la nivel politic, Comisia are in plan propunerea masurilor de implementare. Acest lucru nu ar trebuie sa se intample in toamna lui 2012.

De asemenea, Comisia a transmis Consiliului UE si Parlamentului European sa faciliteze procesul de adoptare a proiectelor legislative cheie in domeniu care se afla in dezbatere.

Conceptul unei uniuni bancare a fost adus in discutie de presedintele Comsiei Europene, Jose Manuel Barroso, la ultima intalnire informala a Consiliului Europei, pe 23 mai.

De atunci, ideea a atras foarte multa atentie din partea marilor puteri politice si se afla pe un loc fruntas in agenda urmatorului summit european.

Presedintele Consiliului va prezenta in acest sens un raport pus la punct impreuna cu presedintele Comisiei Europene, presedintele Bancii Centrale Europene si conducerea Eurogrupului la urmatoarea intalnire a Consiliului European din 28-29 iunie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus