Comisia Europeana insista asupra realizarii cat mai rapide a uniunii bancare

Conceptul unei uniuni bancare europene se doreste a fi implementat in cel mai scurt timp posibil. Comisia Europeana a transmis tuturor partilor implicate solicitari de grabire a procesului.


De indata ce planul va fi agreat la nivel politic, Comisia are in plan propunerea masurilor de implementare. Acest lucru nu ar trebuie sa se intample in toamna lui 2012.

De asemenea, Comisia a transmis Consiliului UE si Parlamentului European sa faciliteze procesul de adoptare a proiectelor legislative cheie in domeniu care se afla in dezbatere.

Conceptul unei uniuni bancare a fost adus in discutie de presedintele Comsiei Europene, Jose Manuel Barroso, la ultima intalnire informala a Consiliului Europei, pe 23 mai.

De atunci, ideea a atras foarte multa atentie din partea marilor puteri politice si se afla pe un loc fruntas in agenda urmatorului summit european.

Presedintele Consiliului va prezenta in acest sens un raport pus la punct impreuna cu presedintele Comisiei Europene, presedintele Bancii Centrale Europene si conducerea Eurogrupului la urmatoarea intalnire a Consiliului European din 28-29 iunie.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus