Cat va costa supravegherea uniunii bancare?


Banca Centrala Europeana a lansat in dezbatere publica un regulament privind taxele de supraveghere, ce trebuie platite de bancile care vor fi monitorizate direct de la Frankfurt.


Din noiembrie 2014, BCE isi va lua in primite noul rol de supraveghetor al principalelor banci din zona euro, conform planului de infiintare a uniunii bancare. Costurile de supraveghere sunt estimate la 260 milioane euro pe an si vor fi suportate de cele 130 de institutii de credit monitorizate.

BCE propune ca bancile cele mai mari sa plateasca taxe anuale cuprinse intre 150.000 euro si 15 milioane de euro, in functie de valoarea activelor.

Bancile mici ar urma sa suporte costuri cuprinse intre 2.000 si 7.000 euro pe an. Aproape 75% dintre bancile monitorizate de BCE vor intra in aceasta categorie.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Info banci


Neogen investeste in Conso

Conso.ro anunta atragerea in structura asociativa a societatii Conso Media Group SRL a unui investitor cu experienta in online, Neogen SA. Prin achizitie directa si majorarea capitalului social, Neogen detine aproximativ 27% din Conso.

10 Mai 2018 | Info banci

Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost

Banca Transilvania a primit unda verde pentru integrarea Bancpost. Banca din Cluj a devenit actionar cu drepturi depline la entitatile preluate de la Eurobank Group, dupa ce a obtinut toate aprobarile necesare in acest scop. Un comunicat de presa al BT dezvaluie si detaliile tranzactiei.

4 Aprilie 2018 | Info banci

Ce tranzactii se confirma pe piata bancara din Romania?

Situatie rar intalnita pe piata bancara. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a respins tranzactia prin care OTP Bank intentiona sa preia Banca Romaneasca. Decizia nu a fost oficial explicata, insa era oarecum asteptata, avand in vedere termenul indelungat de analiza. In schimb, o alta tranzactie in derulare a primit toate aprobarile necesare.

19 Martie 2018 | Info banci

Angajatii din banci nu vor mai fi ''premiati'' pentru planul de vanzari

Angajatii din sistemul bancar nu vor mai putea fi motivati financiar sa vanda clientilor produse si servicii cat mai multe si cat mai complexe. Prevederea este cuprinsa intr-un Ghid emis de Autoritatea Bancara Europeana (ABE) pe care trebuie sa il respecte toate institutiile aflate sub supravegherea BNR incepand din data de 13 ianuarie 2018.

8 Ianuarie 2018 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus