Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Cat va costa supravegherea uniunii bancare?

Autor: Conso |

Publicat in: Info banci

 

Banca Centrala Europeana a lansat in dezbatere publica un regulament privind taxele de supraveghere, ce trebuie platite de bancile care vor fi monitorizate direct de la Frankfurt.

Din noiembrie 2014, BCE isi va lua in primite noul rol de supraveghetor al principalelor banci din zona euro, conform planului de infiintare a uniunii bancare. Costurile de supraveghere sunt estimate la 260 milioane euro pe an si vor fi suportate de cele 130 de institutii de credit monitorizate.

BCE propune ca bancile cele mai mari sa plateasca taxe anuale cuprinse intre 150.000 euro si 15 milioane de euro, in functie de valoarea activelor.

Bancile mici ar urma sa suporte costuri cuprinse intre 2.000 si 7.000 euro pe an. Aproape 75% dintre bancile monitorizate de BCE vor intra in aceasta categorie.

Alte articole din Info banci

Info banci

Neogen investeste in Conso

Conso.ro anunta atragerea in structura asociativa a societatii Conso Media Group SRL a unui investitor cu experienta in online, Neogen SA. Prin achizitie directa si majorarea capitalului social, Neogen detine aproximativ 27% din Conso. Citeste mai mult

Banca Transilvania a preluat oficial Bancpost

Banca Transilvania a primit unda verde pentru integrarea Bancpost. Banca din Cluj a devenit actionar cu drepturi depline la entitatile preluate de la Eurobank Group, dupa ce a obtinut toate aprobarile necesare in acest scop. Un comunicat de presa al BT dezvaluie si detaliile tranzactiei. Citeste mai mult

Opinii recente

de Catalina Ipati Constantinescu

"Am avut un împrumut la Onnen care s-a cesionat la cei de la Tbi Credit. În data de 5. 10. 2018 am achitat suma comunicata ..."

Facebook