BNR a sanctionat 9 banci in 2010

BNR a sanctionat  9 institutii de credit in cursul anului trecut fie prin avertismente acordate administratorilor si directorilor, fie prin amenzi sau retragerea aprobarii din functia de conducere.

Banca centrala a retras aprobarea pentru un administrator si patru directori. In plus, a emis 14 avertismente si 19 amenzi altor persoane din functii de conducere.

Sanctiunile au fost impuse, in principal, pentru aspecte legate de activitatea de creditare, clasificarea portofoliului de credite, constituira provizioanelor, nerespectarea reglementarilor privind sistemul de control intern, administrarea necorespunzatoare a riscurilor si pentru nerespectarea principiilor unei bune practici bancare prudente si sanatoase.

Totodata, o banca a fost sanctionata cu avertisment scris pentru aspecte legate de clasificarea portofoliului de credite si constituirea provizioanelor.

In ceea ce priveste Creditcoop, 5 cooperative au primit sanctiuni care s-au adresat unor membri ai consiliului de administratie sau unor conducatori ai cooperativelor.

Sanctiunile au fost date, in principal, pentru nerespectarea reglementarilor privind auditul intern si sistemul intern de control.

In 2010, inspectorii bancii centrale au desfasurat 63 de actiuni de inspectie on-site la 37 de sedii de banci si la Casa Centrala Cooperatista Creditcoop.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus