BNR a sanctionat 9 banci in 2010

BNR a sanctionat  9 institutii de credit in cursul anului trecut fie prin avertismente acordate administratorilor si directorilor, fie prin amenzi sau retragerea aprobarii din functia de conducere.

Banca centrala a retras aprobarea pentru un administrator si patru directori. In plus, a emis 14 avertismente si 19 amenzi altor persoane din functii de conducere.

Sanctiunile au fost impuse, in principal, pentru aspecte legate de activitatea de creditare, clasificarea portofoliului de credite, constituira provizioanelor, nerespectarea reglementarilor privind sistemul de control intern, administrarea necorespunzatoare a riscurilor si pentru nerespectarea principiilor unei bune practici bancare prudente si sanatoase.

Totodata, o banca a fost sanctionata cu avertisment scris pentru aspecte legate de clasificarea portofoliului de credite si constituirea provizioanelor.

In ceea ce priveste Creditcoop, 5 cooperative au primit sanctiuni care s-au adresat unor membri ai consiliului de administratie sau unor conducatori ai cooperativelor.

Sanctiunile au fost date, in principal, pentru nerespectarea reglementarilor privind auditul intern si sistemul intern de control.

In 2010, inspectorii bancii centrale au desfasurat 63 de actiuni de inspectie on-site la 37 de sedii de banci si la Casa Centrala Cooperatista Creditcoop.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Cum i-a ajutat in mod concret Conso pe doi dintre utilizatorii sai
Cum i-a ajutat in mod concret Conso pe doi dintre utilizatorii sai

Doi dintre participantii la sondajul realizat in randul utilizatorilor Conso la finalul anului trecut, ne-au dat detalii despre modul in care au descoperit site-ul, cum au fost ajutati in demersurile lor de informatiile de pe site, modul in care folosesc Conso si ce ar dori dezvoltat sau imbunatatit.

17 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus