BCR va concedia 1.600 de angajati, in incercarea de a reduce costurile

Conducerea BCR a decis reducerea numarului de angajati si a retelei de unitati in incercarea de a taia din costuri si de a reaseza banca la noile realitati economice.

Astfel, strategia pentru urmatorii 5 ani implica o reducere substantiala a costurilor. Reducerea va veni in parte si prin taierea cheltuielilor cu personalul si a celor administrative, noteaza Mediafax.

Aproximativ 1.600 din cei 9.100 de angajati actuali ai bancii vor fi disponibilizati si 60 de sucursale vor fi inchise. Aceasta mutare este considerata ubn pilon important al reducerii raportului cost/venituri de la 60-70% in prezent la 40-50%.


Strategia de dezvoltare pentru urmatorii 5 ani a fost ins aaprobata recent iar retructurarile nu au fost inca negociate cu sindicatele din tara.

“Orice faci trebuie s? ai tot timpul in minte sustenabilitatea.(...) Oricine este intelept va vedea ca cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care raman in banca", a precizat presedintele bancii, tomas Spurny.

Acesta vede doar o revenire a bancii pe crestere, dar intr-un ritm modest, de doar o cifra, in a doua parte a anunul viitor.

La finalul lunii septembrie, BCR a inregistrat o pierdere neta de 762 milioane lei, comparativ cu un profit de 67,6 milioane lei inregistrat in urma cu 1 an.

Banca a raportat de asemenea, o rata a creditelor neperformate de 25,8%, mult peste media sistemului de 17%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus