BCR va concedia 1.600 de angajati, in incercarea de a reduce costurile

Conducerea BCR a decis reducerea numarului de angajati si a retelei de unitati in incercarea de a taia din costuri si de a reaseza banca la noile realitati economice.

Astfel, strategia pentru urmatorii 5 ani implica o reducere substantiala a costurilor. Reducerea va veni in parte si prin taierea cheltuielilor cu personalul si a celor administrative, noteaza Mediafax.

Aproximativ 1.600 din cei 9.100 de angajati actuali ai bancii vor fi disponibilizati si 60 de sucursale vor fi inchise. Aceasta mutare este considerata ubn pilon important al reducerii raportului cost/venituri de la 60-70% in prezent la 40-50%.


Strategia de dezvoltare pentru urmatorii 5 ani a fost ins aaprobata recent iar retructurarile nu au fost inca negociate cu sindicatele din tara.

“Orice faci trebuie s? ai tot timpul in minte sustenabilitatea.(...) Oricine este intelept va vedea ca cel mai important este cum le asiguri un viitor bun celor 7.500 de oameni care raman in banca", a precizat presedintele bancii, tomas Spurny.

Acesta vede doar o revenire a bancii pe crestere, dar intr-un ritm modest, de doar o cifra, in a doua parte a anunul viitor.

La finalul lunii septembrie, BCR a inregistrat o pierdere neta de 762 milioane lei, comparativ cu un profit de 67,6 milioane lei inregistrat in urma cu 1 an.

Banca a raportat de asemenea, o rata a creditelor neperformate de 25,8%, mult peste media sistemului de 17%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus