BCR isi majoreaza capitalul cu 620 milioane lei

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor BCR a aprobat majorarea capitalului social al bancii de la 1,08 miliarde lei pana la maximum 1,7 miliarde lei, prin aport de numerar.

Majorarea se va realiza prin emiterea unui numar de aproximativ 6,18 miliarde actiuni noi cu o valoare nominala de 0,1 lei pe actiune.

Noile actiuni vor fi oferite spre subscriere tuturor actionarilor la un pret de subscriere de 0,1 lei pe actiune.


Actionarii inregistrati la data de referinta isi pot exercita dreptul de preferinta la subscriere in perioada 14 noiembrie 2011 (data la care a avut loc AGEA) si data la care va expira o luna de la data publicarii hotararii AGEA in Monitorul Oficial al României – partea a IV-a. Dreptul de preferinta este determinat in mod proportional cu cota detinuta de fiecare actionar in capitalul social al BCR la data respectiva.

De asemenea, actionarii au aprobat plata in intregime in numerar sau prin transfer bancar a pretului actiunilor nou emise la data subscrierii. Actiunile care nu au fost subscrise vor fi anulate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus