Bank of Cyprus nu si-a gasit cumparatori. Ofertele BT si Raiffeisen Bank au fost refuzate

Ofertele Bancii Transilvania si Raiffeisen Bank pentru achizitionarea sucursalei Bank Of Cyprus din Romania au fost respinse. Viitorul bancii ramane incert.


Conform unor surse bancare citate de ZF.ro, Banca Centrala a Ciprului a respins cele doua oferte pe motiv ca sunt mai mici in comparatie cu ceea ce evaluase comitetul de restructurare cipriot.

Sucursala este inchisa din 1 aprilie iar clientii au acces la banii din cont doar prin intermediul bancomatelor. Pentru necesitati, acestia trebuie sa contacteze call-centerul bancii.

Din acel moment si pana in prezent, s-au retras aproximativ 3 milioane euro din sucursala din Romania.
Conform ultimului anunt oficial, banca ramane inchisa pana pe 22 aprilie, tocmai in vederea derularii negocierilor de vanzare. Reprezentantii bancii nu au putut fi contactati pentru a preciza daca acest termen se va prelungi.

Angajatii bancii din call-center au precizat ca nu au primit inca nicio informare oficiala privind o eventuala prelungire a acestui termen.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus