Bank of Cyprus nu si-a gasit cumparatori. Ofertele BT si Raiffeisen Bank au fost refuzate

Ofertele Bancii Transilvania si Raiffeisen Bank pentru achizitionarea sucursalei Bank Of Cyprus din Romania au fost respinse. Viitorul bancii ramane incert.


Conform unor surse bancare citate de ZF.ro, Banca Centrala a Ciprului a respins cele doua oferte pe motiv ca sunt mai mici in comparatie cu ceea ce evaluase comitetul de restructurare cipriot.

Sucursala este inchisa din 1 aprilie iar clientii au acces la banii din cont doar prin intermediul bancomatelor. Pentru necesitati, acestia trebuie sa contacteze call-centerul bancii.

Din acel moment si pana in prezent, s-au retras aproximativ 3 milioane euro din sucursala din Romania.
Conform ultimului anunt oficial, banca ramane inchisa pana pe 22 aprilie, tocmai in vederea derularii negocierilor de vanzare. Reprezentantii bancii nu au putut fi contactati pentru a preciza daca acest termen se va prelungi.

Angajatii bancii din call-center au precizat ca nu au primit inca nicio informare oficiala privind o eventuala prelungire a acestui termen.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus