Bancile portugheze au trecut verificarile Comisiei Europene

Planurile de restructurare ale bancilor portugheze sunt viabile si permit desfasurarea activitatii fara a mai avea nevoie de ajutoare de stat, a precizat Comisia Europeana.


“Sunt multumit ca banii contribuabililor cheltuiti pe restructurarea bancilor se limiteaza la minimum deoarece bancile vor rambursa ajutoarele primite, cu o remuneratie adecvata. In concluzie, am aprobat planurile de restructurare ale CGD si BPI si am finalizat discutiile cu BCP”, a precizat Joaquin Almunia, vice-presedinte al Comisiei Europene.

Una dintre bancile monitorizate – BCP  - este prezenta si in Romania, prin subsidiara Millennium Bank. Comisia a ajuns la un acord cu autoritatile portugheze in privinta planurilor de restructurare a acestei banci si va anunta decizia luata in urmatoarele saptamani. BCP a beneficiat in 2012 de o injectie de capital de 3 miliarde euro din partea statului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus