Bancile portugheze au trecut verificarile Comisiei Europene

Planurile de restructurare ale bancilor portugheze sunt viabile si permit desfasurarea activitatii fara a mai avea nevoie de ajutoare de stat, a precizat Comisia Europeana.


“Sunt multumit ca banii contribuabililor cheltuiti pe restructurarea bancilor se limiteaza la minimum deoarece bancile vor rambursa ajutoarele primite, cu o remuneratie adecvata. In concluzie, am aprobat planurile de restructurare ale CGD si BPI si am finalizat discutiile cu BCP”, a precizat Joaquin Almunia, vice-presedinte al Comisiei Europene.

Una dintre bancile monitorizate – BCP  - este prezenta si in Romania, prin subsidiara Millennium Bank. Comisia a ajuns la un acord cu autoritatile portugheze in privinta planurilor de restructurare a acestei banci si va anunta decizia luata in urmatoarele saptamani. BCP a beneficiat in 2012 de o injectie de capital de 3 miliarde euro din partea statului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus