Bancile grecesti vor fi recapitalizate la nevoie

Pe langa ajutorul financiar acordat de liderii zonei euro si FMI, in vederea acoperirii datoriilor Greciei, bancile elene vor fi capitalizate suplimentar, daca va fi necesar.
 

“Vom pune la dispozitie resurse adecvate pentru a recapitaliza bancile elene daca este necesar”, se arata in declaratia oficiala publicata in urma intalnirii dintre sefii de state si guverne ai zonei euro, cu privire la gasirea unei solutii de scoatere din impas a Greciei.

Se va asigura si imbunatatirea calitatii creditului pentru sustinerea garantiilor, astfel incat sa permita accesul bancilor elene la operatiunile cu lichiditati din cadrul eurosistemului.

Aceasta sustinere se transpune si la nivelul Romaniei, in conditiile in care aproximativ 30% din capitalul bancar este grec.

In plus, in cadrul pachetului de ajutor acordat Greciei sectorul financiar european si-a manisfestat disponibilitatea de a sprijini statul elen voluntar, cu un pachet ce ajunge la 50 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus