Bancile grecesti vor fi recapitalizate la nevoie

Pe langa ajutorul financiar acordat de liderii zonei euro si FMI, in vederea acoperirii datoriilor Greciei, bancile elene vor fi capitalizate suplimentar, daca va fi necesar.
 

“Vom pune la dispozitie resurse adecvate pentru a recapitaliza bancile elene daca este necesar”, se arata in declaratia oficiala publicata in urma intalnirii dintre sefii de state si guverne ai zonei euro, cu privire la gasirea unei solutii de scoatere din impas a Greciei.

Se va asigura si imbunatatirea calitatii creditului pentru sustinerea garantiilor, astfel incat sa permita accesul bancilor elene la operatiunile cu lichiditati din cadrul eurosistemului.

Aceasta sustinere se transpune si la nivelul Romaniei, in conditiile in care aproximativ 30% din capitalul bancar este grec.

In plus, in cadrul pachetului de ajutor acordat Greciei sectorul financiar european si-a manisfestat disponibilitatea de a sprijini statul elen voluntar, cu un pachet ce ajunge la 50 miliarde euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus