top banner

Bancile accepta dialogul cu asociatiile de consumatori

11 Octombrie 2012 | Autor: Conso

Bancile incep sa fie mai deschise in relatia cu clientii si au acceptat sa initieze colaborari oficiale cu asociatiile din domeniu. Noua politica a fost adoptata pana acum in Spania.
Cea mai mare banca din Spania, La Caixa, a acceptat sa colaboreze cu Asociatia Spaniola a Utilizatorilor de Servicii Financiare (ADICAE) si sa gaseasca impreuna solutii pentru clientii proprii aflati in dificultate.
Parteneriatul mai presupune ca cele doua institutii sa gaseasca impreuna cele mai bune solutii de rezolvare a conflictelor fara a se ajunge in instanta.
In consecinta, reprezentantii ADICAE si cei ai bancii vor avea intruniri regulate pentru a dezbate principalele probleme si intrebari cu care se confrunta utilizatorii produselor si serviciilor La Caixa. Se vor ridica in discutie si probleme cu care clientii s-au confruntat in trecut, precum diverse clauze contractuale din contractele de credit ipotecar care au generat nemultumiri sau modalitati mai putin transparente de promovare.
Parteneriatul, semnat pe o perioada de 3 ani, implica si realizarea unui comitet de lucru format din reprezentantii celor doua institutii pentru a urmari modul de implementare a angajamentelor asumate.
La Caixa este cea mai mare banca spaniola, cu peste 13 milioane de clienti. In Romania, La Caixa este prezenta prin intermediul unei sucursale, care nu ofera insa servicii populatiei.
Pe de alta parte, acceptul bancii de a accepta ca partener de discutii o asociatie de consumatori este cu atat mai important cu cat sistemul bancar spaniol se confrunta cu o criza de lichiditate si a necesitat 100 miliarde euro acordate prin Mecanismul european de stabilizare financiara (EFSF) pentru salvare.
In Romania, nu a existat niciun fel de initiativa similara de dialog a bancilor locale cu asociatiile de consumatori. Bancile au preferat sa mearga pe varianta de negociere cu fiecare client in parte care se afla in dificultate pentru a gasi solutii, dar metoda nu a avut un succes notabil.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Ce oferte scot in fata bancile in aceasta perioada?

Am analizat site-urile principalelor banci din Romania pentru fotografia canalelor de vanzari ale momentului-economisire, carduri de credit si debit, aplicatii mobile, oferte de creditare si, vedeta saptamanii, Black Friday.

08 Noi 2022 | Info banci
Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Exclusivitate Conso: Ce se intampla cu produsele clientilor Credit Agricole dupa fuziunea cu Vista Bank

Vista Bank a preluat Credit Agricole Romania iar produsele si serviciile sale au fost incluse in oferta Vista. Conso va ofera cateva detalii privind integrarea acestora si pasii concreti pe care trebuie sa ii faca clientii Credit Agricole.

06 Oct 2022 | Info banci
Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul