Bancheri: Bonus de 11 milioane dolari, dupa 4 luni de la preluarea functiei

Directorul general al Citibank, Michel Corbat a primit un bonus de 11,5 milioane de dolari pentru 2012, dupa numai 4  luni de la preluarea conducerii, in octombrie 2012.

Compensatiile acordarea managerilor genereaza de mai mult timp nemultumiri in randul actionarilor, deoarece conducatorii primesc prea usor sume mari de bani, fara sa realizeze nimic iesit din comun.


Predecesorul lui Corbat, Vikram Pandit a scandalizat opinia publica, dupa ce in 2011, Citibank i-a platit un bonus de 14,5 milioane de dolari, in conditiile in care banca a primit ajutor de stat de 45 de miliarde de dolari de la Federal Reserve.

James Dimon, presedintele celei mai mari banci a Statelor Unite – JP Morgan – a primit un bonus tot de 11,5 milioane dolari pe 2012, desi banca suferit o pierdere de 6 miliarde de dolari din tranzactii financiare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus