Bancheri: Bonus de 11 milioane dolari, dupa 4 luni de la preluarea functiei

Directorul general al Citibank, Michel Corbat a primit un bonus de 11,5 milioane de dolari pentru 2012, dupa numai 4  luni de la preluarea conducerii, in octombrie 2012.

Compensatiile acordarea managerilor genereaza de mai mult timp nemultumiri in randul actionarilor, deoarece conducatorii primesc prea usor sume mari de bani, fara sa realizeze nimic iesit din comun.


Predecesorul lui Corbat, Vikram Pandit a scandalizat opinia publica, dupa ce in 2011, Citibank i-a platit un bonus de 14,5 milioane de dolari, in conditiile in care banca a primit ajutor de stat de 45 de miliarde de dolari de la Federal Reserve.

James Dimon, presedintele celei mai mari banci a Statelor Unite – JP Morgan – a primit un bonus tot de 11,5 milioane dolari pe 2012, desi banca suferit o pierdere de 6 miliarde de dolari din tranzactii financiare.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus