Austria ramane ultima tara din UE care pastreaza secretul bancar

Austria este ultima tara din Uniunea Europeana care nu a aderat la prevederile denumite Directiva depozitelor, respectiv schimbul de informatii privind deponentii bancilor locale.


“Intelegem ca au loc discutii in Austriala acest moment pe acest subiect si speram ca Austria va urma calea Luxemburgului”, a precizat Emer Traynor, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Recent, Luxemburg a renuntat la secretul bancar, acceptand sa schimbe informatii despre cclientii care au deschise conturi in banci locale cu alte state membre.

Aceasta decizie a fost oarecum surprizatoare in conditiile in care Marele Ducat al Luxemburgului era cunoscut ca centru financiar si recunoscut penru “discretia” sistemului banacar.

Activele bancare din statul cu doar 90.000 de rezidenti sunt de 22 de ori mai mare decat nivelul PIB-ului, iar aproximativ 50% din depozite sunt detinute de cetateni UE.

“Daca ne-am schimbat pozitia o facem nu la presiuni europene...ci pentru ca amercanii nu ne dau alta varianta. Americanii fac afaceri doar cu tarile care adera la schimbul automatic de informatii”, a precizat Jean Claude Juncker, primul ministru al Luxemburgului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus