Austria ramane ultima tara din UE care pastreaza secretul bancar

Austria este ultima tara din Uniunea Europeana care nu a aderat la prevederile denumite Directiva depozitelor, respectiv schimbul de informatii privind deponentii bancilor locale.


“Intelegem ca au loc discutii in Austriala acest moment pe acest subiect si speram ca Austria va urma calea Luxemburgului”, a precizat Emer Traynor, purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Recent, Luxemburg a renuntat la secretul bancar, acceptand sa schimbe informatii despre cclientii care au deschise conturi in banci locale cu alte state membre.

Aceasta decizie a fost oarecum surprizatoare in conditiile in care Marele Ducat al Luxemburgului era cunoscut ca centru financiar si recunoscut penru “discretia” sistemului banacar.

Activele bancare din statul cu doar 90.000 de rezidenti sunt de 22 de ori mai mare decat nivelul PIB-ului, iar aproximativ 50% din depozite sunt detinute de cetateni UE.

“Daca ne-am schimbat pozitia o facem nu la presiuni europene...ci pentru ca amercanii nu ne dau alta varianta. Americanii fac afaceri doar cu tarile care adera la schimbul automatic de informatii”, a precizat Jean Claude Juncker, primul ministru al Luxemburgului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor
Ce poti afla din paginile de Facebook ale bancilor

Desi principala retea sociala e folosita preponderent ca un canal de marketing, exista si campanii sociale interesante, oferte din zone conexe, informatii utile si, uneori, divertisment.

25 Noiembrie 2020 | Info banci

Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus