ATE Bank a fost preluata de investitori romani pentru 10 milioane euro

Controlul ATE Bank Romania a fost preluat de mai multi investitori locali, in urma unei tranzactii de 10 milioane euro, conform unor surse din piata citate de Mediafax.


Vanzarea bancii nu este o surpriza pe piata locala, in conditiile in care in ultimii ani au fost anuntate mai multe intentii de vanzare a bancii elene.

In vara anului trecut, o prima tranzactie a avut loc cand Piraeus a cumparat banca elena ATE Bank, inclusiv subsidiarele acesteia din alte state.

Dupa tranzactie, clientii ATE Bank au fost preluati de Piraeus, dar unitatile nu au fost rebranduite, oferind un prim semnal ca nu s-ar dori si preluarea infrastructurii locale.

Acest lucru a fost conformat in prezent deoarece se pare ca investitorii locali au preluat doar unitatile ATE Bank si capitalul social. Bilantul, inclusiv portofoliul de clienti, au ramas la Piraeus Bank Grecia.
ATE Bank Romania are o retea de 23 de sucursale la nivel national si 43 de bancomate.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus