ATE Bank a fost preluata de investitori romani pentru 10 milioane euro

Controlul ATE Bank Romania a fost preluat de mai multi investitori locali, in urma unei tranzactii de 10 milioane euro, conform unor surse din piata citate de Mediafax.


Vanzarea bancii nu este o surpriza pe piata locala, in conditiile in care in ultimii ani au fost anuntate mai multe intentii de vanzare a bancii elene.

In vara anului trecut, o prima tranzactie a avut loc cand Piraeus a cumparat banca elena ATE Bank, inclusiv subsidiarele acesteia din alte state.

Dupa tranzactie, clientii ATE Bank au fost preluati de Piraeus, dar unitatile nu au fost rebranduite, oferind un prim semnal ca nu s-ar dori si preluarea infrastructurii locale.

Acest lucru a fost conformat in prezent deoarece se pare ca investitorii locali au preluat doar unitatile ATE Bank si capitalul social. Bilantul, inclusiv portofoliul de clienti, au ramas la Piraeus Bank Grecia.
ATE Bank Romania are o retea de 23 de sucursale la nivel national si 43 de bancomate.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus