Asociatia Bancilor: Taxarea bancilor este imorala si ilegala

O taxa speciala impusa bancilor este considerata imorala si ilegala de catre bancherii romani, in conditiile in care nicio institutie de credit locala nu a beneficiat de ajutorul statului in perioada crizei.

“O asemenea prevedere este imorala, ilegala si nu ingrasa, dar poate avea efecte neplacute precum scumpirea creditelor sau blocarea si mai acuta a activitatii de creditare”, a precizat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).


Acesta considera ca atata vreme cat statul roman nu a acordat niciun fel de ajutor sistemului bancar pe perioada crizei, asa cum s-a intamplat in alte tari europene, o astfel de taxa suplimentara nu se justifica.

La finalul anului trecut, senatorul Iulian Urban a propus, printr-o initiativa legislativa, introducerea unei taxe suplimentare de 2,5% din profiturile anuale inregistrate de banci.

De asemenea, la nivel european se doreste schimbarea structurii de taxare a sistemului financiar dupa un nou model, in vederea sustinerii iesirii din criza a statelor membre.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus