Asociatia Bancilor: Taxarea bancilor este imorala si ilegala

O taxa speciala impusa bancilor este considerata imorala si ilegala de catre bancherii romani, in conditiile in care nicio institutie de credit locala nu a beneficiat de ajutorul statului in perioada crizei.

“O asemenea prevedere este imorala, ilegala si nu ingrasa, dar poate avea efecte neplacute precum scumpirea creditelor sau blocarea si mai acuta a activitatii de creditare”, a precizat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).


Acesta considera ca atata vreme cat statul roman nu a acordat niciun fel de ajutor sistemului bancar pe perioada crizei, asa cum s-a intamplat in alte tari europene, o astfel de taxa suplimentara nu se justifica.

La finalul anului trecut, senatorul Iulian Urban a propus, printr-o initiativa legislativa, introducerea unei taxe suplimentare de 2,5% din profiturile anuale inregistrate de banci.

De asemenea, la nivel european se doreste schimbarea structurii de taxare a sistemului financiar dupa un nou model, in vederea sustinerii iesirii din criza a statelor membre.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Dobanzile la depozite au intrat la cura de slabire
Dobanzile la depozite au intrat la cura de slabire

Mai multe banci au anuntat reducerea dobanzilor la depozitele in lei, o miscare care poate anticipa reducerea inflatiei pe parcursul anului viitor.

11 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus