Ajutorul de stat oferit Volksbank Austria intra sub lupa autoritatilor europene

Comisia Europeana a inceput o investigatie privind ajutorul primit de Volksbank Austria in 2009, deoarece planul de restructurare nu a fost implementat si sunt putine sanse sa mai fie dus la capat.
 

Dupa ce a primit o injectie de capital de 1 miliard de euro de la statul austriac, banca a prezentat un plan de restructurare in toamna lui 2010. In ultimele luni insa, a devenit din ce in ce mai clar ca acest plan nu va mai fi implementat. In plus, si competitia a fost distorsionata destul prin acordarea ajutorului de stat.

Volksbank Austria a picat si cel mai recent test de stres realizat de Autoritatea Bancara Europeana (EBA). Estimarile indica o nevoie suplimentara de inca 1 miliard de euro capital, pentru ca banca sa se incadreze in cerintele de solvabilitate impuse la nivel european.

“Ma astept ca autoritatile austriece sa transmita cat mai repede posibil un plan de restructurare revizuit, care sa indice cum Volksbank Austria poate deveni viabila fara ajutorul continuu din partea statului si sa ofere solutii pentru eliminarea problemelor de competitie”, a precizat Joaquin Almunia, vicepresedinte al Comisiei si comisar responsabil pentru politica in domeniul concurentei.

Volksbank a vandut recent toate subsidiarele din Europa Centrala si de Est bancii rusesti Sberbank, cu exceptia subsidiarei din Romania.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB
Bilant la 5 ani si planuri de viitor pentru CSALB

In luna septembrie, s-au Implinit 5 ani de la Infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor In domeniul Bancar (CSALB), prima entitate care solutioneaza pe cale extrajudiciara litigiile dintre consumatori si comerciantii din sistemul financiar-bancar.

30 Septembrie 2020 | Info banci

Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi
Cum sa faci bani de pe urma bancii aducand clienti noi

UniCredit Bank copiaza modelul folosit de Revolut, ING Bank si Raiffeisen Bank si ofera un stimulent de 50 de lei clientilor care isi conving cunoscutii sa deschida conturi curente in lei, pentru ei sau pentru copiii/parintii lor.

18 Septembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus