Ajutorul de stat oferit Volksbank Austria intra sub lupa autoritatilor europene

Comisia Europeana a inceput o investigatie privind ajutorul primit de Volksbank Austria in 2009, deoarece planul de restructurare nu a fost implementat si sunt putine sanse sa mai fie dus la capat.
 

Dupa ce a primit o injectie de capital de 1 miliard de euro de la statul austriac, banca a prezentat un plan de restructurare in toamna lui 2010. In ultimele luni insa, a devenit din ce in ce mai clar ca acest plan nu va mai fi implementat. In plus, si competitia a fost distorsionata destul prin acordarea ajutorului de stat.

Volksbank Austria a picat si cel mai recent test de stres realizat de Autoritatea Bancara Europeana (EBA). Estimarile indica o nevoie suplimentara de inca 1 miliard de euro capital, pentru ca banca sa se incadreze in cerintele de solvabilitate impuse la nivel european.

“Ma astept ca autoritatile austriece sa transmita cat mai repede posibil un plan de restructurare revizuit, care sa indice cum Volksbank Austria poate deveni viabila fara ajutorul continuu din partea statului si sa ofere solutii pentru eliminarea problemelor de competitie”, a precizat Joaquin Almunia, vicepresedinte al Comisiei si comisar responsabil pentru politica in domeniul concurentei.

Volksbank a vandut recent toate subsidiarele din Europa Centrala si de Est bancii rusesti Sberbank, cu exceptia subsidiarei din Romania.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Octombrie 2021 | Info banci

Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus