Ajutorul de stat oferit Volksbank Austria intra sub lupa autoritatilor europene

Comisia Europeana a inceput o investigatie privind ajutorul primit de Volksbank Austria in 2009, deoarece planul de restructurare nu a fost implementat si sunt putine sanse sa mai fie dus la capat.
 

Dupa ce a primit o injectie de capital de 1 miliard de euro de la statul austriac, banca a prezentat un plan de restructurare in toamna lui 2010. In ultimele luni insa, a devenit din ce in ce mai clar ca acest plan nu va mai fi implementat. In plus, si competitia a fost distorsionata destul prin acordarea ajutorului de stat.

Volksbank Austria a picat si cel mai recent test de stres realizat de Autoritatea Bancara Europeana (EBA). Estimarile indica o nevoie suplimentara de inca 1 miliard de euro capital, pentru ca banca sa se incadreze in cerintele de solvabilitate impuse la nivel european.

“Ma astept ca autoritatile austriece sa transmita cat mai repede posibil un plan de restructurare revizuit, care sa indice cum Volksbank Austria poate deveni viabila fara ajutorul continuu din partea statului si sa ofere solutii pentru eliminarea problemelor de competitie”, a precizat Joaquin Almunia, vicepresedinte al Comisiei si comisar responsabil pentru politica in domeniul concurentei.

Volksbank a vandut recent toate subsidiarele din Europa Centrala si de Est bancii rusesti Sberbank, cu exceptia subsidiarei din Romania.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti
Avantajele telefonului transformat in POS pentru consumatori si comercianti

Bancile au sesizat avantajele combinarii platilor in crestere cu cardul cu obstacolele dotarii cu POS-uri in spatiile comerciale improvizate si propun aplicatii ce transforma telefonul in terminal de acceptare a platilor cu cardul.

17 Februarie 2021 | Info banci

Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice
Cum functioneaza si ce provocari aduce autentificarea stricta a clientilor in tranzactiile electronice

Sistemul bancar autohton a implementat din ianuarie noile protocoale la nivel european pentru securizarea tranzactiilor electronice, ceea ce pentru utilizatorul obisnuit se traduce in pasi suplimentari pentru validarea unor operatiuni.

12 Ianuarie 2021 | Info banci

Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite
Scad dobanzile la credite si titluri de stat, urmeaza si cele la depozite

Dobanzile la creditele populatiei si companiilor dar si dobanzile la care se imprumuta statul au inceput anul in scadere. Vestea proasta este ca le vor urma si dobanzile la depozite.

11 Ianuarie 2021 | Info banci

CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE
CSALB: Negocierea intre parti este recomandata si de CJUE

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB) considera ca una dintre deciziile Curtii de Justitie a Uniunii Europene ar putea determina instantele de judecata sa recomande bancilor si consumatorilor sa negocieze inainte de inceperea unui proces.

21 Decembrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus