Ajutorul de stat oferit Volksbank Austria intra sub lupa autoritatilor europene

Comisia Europeana a inceput o investigatie privind ajutorul primit de Volksbank Austria in 2009, deoarece planul de restructurare nu a fost implementat si sunt putine sanse sa mai fie dus la capat.
 

Dupa ce a primit o injectie de capital de 1 miliard de euro de la statul austriac, banca a prezentat un plan de restructurare in toamna lui 2010. In ultimele luni insa, a devenit din ce in ce mai clar ca acest plan nu va mai fi implementat. In plus, si competitia a fost distorsionata destul prin acordarea ajutorului de stat.

Volksbank Austria a picat si cel mai recent test de stres realizat de Autoritatea Bancara Europeana (EBA). Estimarile indica o nevoie suplimentara de inca 1 miliard de euro capital, pentru ca banca sa se incadreze in cerintele de solvabilitate impuse la nivel european.

“Ma astept ca autoritatile austriece sa transmita cat mai repede posibil un plan de restructurare revizuit, care sa indice cum Volksbank Austria poate deveni viabila fara ajutorul continuu din partea statului si sa ofere solutii pentru eliminarea problemelor de competitie”, a precizat Joaquin Almunia, vicepresedinte al Comisiei si comisar responsabil pentru politica in domeniul concurentei.

Volksbank a vandut recent toate subsidiarele din Europa Centrala si de Est bancii rusesti Sberbank, cu exceptia subsidiarei din Romania.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus