top banner

Agentiile de rating vor avea noi restrictii la acordarea de ratinguri suverane

11 Iulie 2011 | Autor: Conso

Comisia Europeana are in plan inasprirea conditiilor de functionare a agentiilor de rating, in special in ceea ce priveste acordarea de calificative de tara.
Avand in vedere implicatiile mari aduse de scaderea calificativelor de tara, Comisia Europeana doreste ca statele sa aiba posibilitatea de a verifica acuratetea informatiilor utilizate de catre agentiile de rating, inainte ca rezultatele sa fie facute publice.
“Este o problema de stabilitate financiara. Este o problema de responsabilitate politica si democratica. Cine poate justifica si accepta ca anumite companii private sa aiba atata putere asupra populatiei?”, a precizat Michel Barnier, comisarul european pentru Piata Interna si Servicii.
Mai mult, la nivel european se doreste si o modificare a actelor normative, pentru a nu se mai face raportari in diverse acte la ratingurile oferite de agentiile specializate.
 “O alta prioritate pe care o avem: imbunatatirea competitiei in sector. Dupa cum am spus si in trecut, consider ca piata agentiilor de rating este prea concentrata, si o concurenta si o diversitate mai mari sunt esentiale”, a mai adaugat Barnier.
Intarirea legislatiei in domeniu este sustinuta si de catre Parlamentul European. Autoritatea care va monitoriza activitatea agentiilor de rating va fi nou infiintata ESMA (Autoritatea Europeana a Valorilor Mobiliare).
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Info banci

Alte Articole

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Conso se reinventeaza dupa o investitie de peste 70.000 euro

Portalul financiar Conso a fost reconstruit integral pe o arhitectura web moderna, in urma unui proiect derulat pe parcursul ultimelor 18 luni, cu o investitie de peste 70.000 euro. Arhitectura noua aduce importante imbunatatiri pentru utilizatorii site-ului, precum si noi functionalitati.

17 Mai 2022 | Info banci
Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Creditele in valuta-cum ne afecteaza schimbarea indicilor de referinta?

Dupa modelul IRCC care a inlocuit Robor in Romania, creditele in franci elvetieni, dolari, lire sterline si yeni au schimbat referinta Libor din acest an.

03 Feb 2022 | Info banci
Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

Calatoria aplicatiei ING Home’Bank in 15 ani de la lansare

ING Home’Bank este o aplicatie completa de internet banking, care astazi are peste 1,1 milioane de utilizatori activi si 26 milioane de sesiuni pe luna. Prin intermediul ei, oricine poate deschide relatia cu banca, poate accesa toate serviciile si produsele curente si poate inclusiv sa inchida relatia, totul online, oriunde, oricand.

22 Dec 2021 | Info banci
Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Produse si servicii bancare pentru clientii cu dizabilitati

Bancile au inceput sa isi adapteze oferta pentru a ajunge si la persoanele cu deficiente de auz sau de vedere, din dorinta a largi cat mai mult posibil baza actuala de clienti.

15 Oct 2021 | Info banci

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul