Actiunile bancilor grecesti scad puternic dupa ce fuziunea NBG si Eurobank a fost pusa sub semnul intrebarii

Fuziunea dintre Eurobank si NBG ar putea fi amanata, daca se contata ca noua entitae este prea mare si ar distorsiona concurenta. Stirea a facut ca actiunile bancilor grecesti sa scada masiv.


NBG si Eurobank au pierdut aproximativ 30% la inceputul saptamanii, in timp ce Alpha Bank si Piraeus au pierdut 20% din valoarea actiunilor.

Scaderile vin dupa ce duminica o sursa din ministerul de finante grec a anuntat ca fuziunea planificata nu va mai avea loc.

Vestea a confirmat reticentele exprimate de anumiti analisti cu privire la fuziunea dintre NBG si Eurobank, prin faptul ca unirea celor doua entitati ar fi creat o banca dominanta in piata.

Noua banca ar fi avut aproximtiav 40% din sistemul bancar grec, ceea ce a ridicat ingrijorari din partea EU, FMI si Bancii Centrale Europene.

NBG si Eurobank sunt prezent si in Romania prin Banca Romaneasca si Bancpost. Daca fuziunea pe piata greaca s-ar finaliza, si cele doua entitati din Romania ar urma sa fuzioneze.

La inceputul anului Consiliul Concurentei a dat unda verde pe plan local pentru fuziunea celor doua banci.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci
Prin CEC Bank iti poti supraveghea conturile de la alte banci

Prin aplicatia mobila a bancii se pot vizualiza conturi diferite deschise la alte banci din Romania, astfel incat utilizatorii pot avea o privire de ansamblu asupra activelor lor bancare.

5 Aprilie 2021 | Info banci

AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor
AliasPay inlocuieste IBAN-ul cu numarul de telefon si creste viteza platilor

Noutatea introdusa de serviciul pus la dispozitia bancilor de catre Transfond este ca se pot face plati intre clientii bancilor diferite, persoane fizice sau mici comercianti.

23 Martie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus