Actiunile bancilor grecesti scad puternic dupa ce fuziunea NBG si Eurobank a fost pusa sub semnul intrebarii

Fuziunea dintre Eurobank si NBG ar putea fi amanata, daca se contata ca noua entitae este prea mare si ar distorsiona concurenta. Stirea a facut ca actiunile bancilor grecesti sa scada masiv.


NBG si Eurobank au pierdut aproximativ 30% la inceputul saptamanii, in timp ce Alpha Bank si Piraeus au pierdut 20% din valoarea actiunilor.

Scaderile vin dupa ce duminica o sursa din ministerul de finante grec a anuntat ca fuziunea planificata nu va mai avea loc.

Vestea a confirmat reticentele exprimate de anumiti analisti cu privire la fuziunea dintre NBG si Eurobank, prin faptul ca unirea celor doua entitati ar fi creat o banca dominanta in piata.

Noua banca ar fi avut aproximtiav 40% din sistemul bancar grec, ceea ce a ridicat ingrijorari din partea EU, FMI si Bancii Centrale Europene.

NBG si Eurobank sunt prezent si in Romania prin Banca Romaneasca si Bancpost. Daca fuziunea pe piata greaca s-ar finaliza, si cele doua entitati din Romania ar urma sa fuzioneze.

La inceputul anului Consiliul Concurentei a dat unda verde pe plan local pentru fuziunea celor doua banci.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso
Creditele BRD isi asteapta solicitantii pe Conso

BRD intra in clubul partenerilor Conso care permit utilizatorilor sa trimita o aplicatie de credit, din comparatoarele dedicate creditelor de nevoi personale, creditelor imobiliare si imprumuturilor Noua Casa.

7 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus