Actiunile bancilor grecesti scad puternic dupa ce fuziunea NBG si Eurobank a fost pusa sub semnul intrebarii

Fuziunea dintre Eurobank si NBG ar putea fi amanata, daca se contata ca noua entitae este prea mare si ar distorsiona concurenta. Stirea a facut ca actiunile bancilor grecesti sa scada masiv.


NBG si Eurobank au pierdut aproximativ 30% la inceputul saptamanii, in timp ce Alpha Bank si Piraeus au pierdut 20% din valoarea actiunilor.

Scaderile vin dupa ce duminica o sursa din ministerul de finante grec a anuntat ca fuziunea planificata nu va mai avea loc.

Vestea a confirmat reticentele exprimate de anumiti analisti cu privire la fuziunea dintre NBG si Eurobank, prin faptul ca unirea celor doua entitati ar fi creat o banca dominanta in piata.

Noua banca ar fi avut aproximtiav 40% din sistemul bancar grec, ceea ce a ridicat ingrijorari din partea EU, FMI si Bancii Centrale Europene.

NBG si Eurobank sunt prezent si in Romania prin Banca Romaneasca si Bancpost. Daca fuziunea pe piata greaca s-ar finaliza, si cele doua entitati din Romania ar urma sa fuzioneze.

La inceputul anului Consiliul Concurentei a dat unda verde pe plan local pentru fuziunea celor doua banci.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Info banci


Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay
Plati mai simple si mai rapide prin Google Pay

Atat Visa cat si Mastercard au comunicat introducerea serviciului in Romania, prin intermediul catorva banci si fintech-uri. Inrolarea in serviciu se face prin intermediul aplicatiilor mobile ale partenerilor.

18 Noiembrie 2020 | Info banci

Black Friday, varianta bancara
Black Friday, varianta bancara

Sarbatoare de marketing si lichidare de stocuri, Black Friday are corespondent si in acest in ofertele bancilor care isi tenteaza clientii preponderent cu credite mai ieftine si carduri de cumparaturi mai generoase.

9 Noiembrie 2020 | Info banci

Cum se deschide un cont bancar exclusiv online
Cum se deschide un cont bancar exclusiv online

Pandemia a obligat furnizorii de servicii financiare sa se plieze pe noile norme sociale iar distantarea fizica se poate practica acum intre functionarii si clienti cu conditia sa existe o conexiune de internet functionala si autentificarea prealabila a solicitantilor.

20 Octombrie 2020 | Info banci

Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB
Mai putine impacari intre consumatori si banci. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB

Daca anul trecut, in 85% dintre negocieri, partile acceptau solutia data de conciliatori, procentul a scazut la 80% in acest an, tendinta fiind observata in ultimele luni. Care sunt cauzele si ce recomanda CSALB?

7 Octombrie 2020 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus