100 miliarde euro pentru salvarea bancilor spaniole

Spania va apela la ajutorul financiar al statelor din zona euro pentru recapitalizarea sistemului bancar. Suma necesara se ridica la aproximativ 100 miliarde euro.


Cererea formala a sumelor va fi inaintata in scurt timp dar statele zonei euro au declarat deja ca sumele vor fi disponibile prin Mecanismul european de stabilizare financiara (EFSF).

Autoritatile spaniole urmeaza sa realizeze o evaluare a sumelor totale de care are nevoie sistemul bancar. Estimarea preliminara, care ia in calcul inclusiv o margine de siguranta, ajunge la 100 miliarde euro.

“Grupul tarilor din zona euro este convins ca Spania isi va indeplini angajamentele conform procedurii de deficit excesiv si conform reformelor structurale asumate, cu accent pe corectarea dezechilibrelor macroeconomice”, se arata in declaratia oficiala a Eurogrupului.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Info banci


Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu
Cum pot fi evitate comisioanele de retragere si depunere de numerar la ghiseu

Bancile penalizeaza operatiunile cu numerar in succursale, iar retragerile/depunerile de numerar la ghiseu pot echivala, procentual, cu o dobanda la termen. Exista insa modalitati de ocolire a acestor costuri.

3 August 2021 | Info banci

Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori
Concilierea SAL-Fin si CSALB e tot mai solicitata de consumatori

Numarul consumatorilor de servicii financiare care au apelat in 2020 la solutiile intermediate de cele doua entitati de solutionare alternativa a litigiilor in domeniul financiar (SAL-Fin si CSALB) a fost in crestere semnificativa.

13 Mai 2021 | Info banci

Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit
Digitalizarea a ajuns si la cardurile de credit

Pandemia a mutat tot mai multe operatiuni in zona online. Mai multe institutii financiare permit achizitionarea cardurilor de credit fara prezenta fizica. Cu fiecare saptamana care trece, se mareste numarul celor care fac tranzitia de la prezenta fizica in zona digitala.

28 Aprilie 2021 | Info banci

Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor
Romanii nu mai cred in beneficiile amanarii ratelor

Pana pe 15 martie 2021, bancile primisera 21.825 de solicitari de suspendarea obligatiilor de plata din partea clientilor persoane fizice si juridice. Marea majoritate a acestor solicitari au venit din partea persoanelor fizice (96%) si doar 800 de cereri din partea companiilor.

15 Aprilie 2021 | Info banci

Mai multe articole

Inapoi sus