top banner

Ghid credite de consum

Ce tipuri de credite ofera bancile?

Cuprins
  Institutiile de credit acorda mai multe tipuri de credite de consum, cele mai des intalnite fiind:
  creditele pentru nevoi personale - cu si fara ipoteca, creditele pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata si creditele de vacanta. Mai putin utilizate sunt creditele pentru studii, respectiv cele pentru efectuarea unor tratamente medicale.
  Creditele pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata, cele de vacanta, de studii si pentru tratamente medicale sunt acordate strict pentru acea destinatie. Ele sunt adaptate la specificul produsului/serviciului achizitionat. Prin urmare, daca o persoana are o cerinta specifica pentru care exista un produs dedicat, este recomandat sa apeleze la un credit specializat.
  Alternativa o reprezinta apelarea la un credit pentru nevoi personale, care permite folosirea banilor in orice scop. Nu de putine ori, creditele pentru nevoi personale au reprezentat surse de constituire a avansului pentru achizitionarea unei locuinte prin credit.
  Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR.
  Astfel, cu exceptia cazului in care sumele sunt folosite pentru investitii imobiliare, pentru finantarea studiilor sau cheltuielilor medicale, creditele de consum se acorda pe cel mult 5 ani, fie ca sunt sau nu garantate cu ipoteca.
  In cazul in care clientul dovedeste ca imprumutul obtinut este utilizat in scop locativ, perioada poate depasi acest prag, in functie de normele interne ale fiecarei banci. Totodata, se impune ca finantarea sa nu depaseasca 60% din suma necesara investitiei imobiliare. 
  Exceptie de la aceste reguli fac creditele de refinantare a unui imprumut contractat anterior, fara a fi permisa insa suplimentarea sumei acordate.
  In aceasta categorie se incadreaza in special creditele acordate in sistemul de economisire-creditare, de catre bancile pentru locuinte.

  Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

  Comparații

  Credite nevoi personale

  Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
  Compară

  TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

  Calculatoare

  Credit maxim

  Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

  Rate credit

  Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

  Refinanțare credit

  Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul

  Comparații

  Credite nevoi personale

  Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

  Compară

  Info Financiar