Raiffeisen Locuinte reduce inca o data dobanzile la credite

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a aplicat o noua runda de reduceri la creditele pentru locuinte. Banca acorda credite in lei cu dobanzi fixe, ce incep de la 4,5%.

Cel mai ieftin imprumut din oferta bancii este creditul locativ. In acest caz, rata dobanzii este de 4,5%. Acest imprumut este acordat in cadrul contractului de economisire-creditare, care presupune ca, mai intai, clientul sa economiseasca o perioada de aproximativ 5 ani.

Pentru clientii care vor sa obtina finantara imediat, banca ofera credite anticipate, unde rata dobanzii este cuprinsa acum intre 5,5% si 6,9% (in functie de valoarea avansului), daca se garanteaza cu un imobil. La creditele fara garantii, rata dobanzii este intre 7,5% si 10,5%. Dupa 5 ani, creditul anticipat este inlocuit cu creditul locativ, cu o dobanda mai mica.

“Costurile totale mici si transparente, dobanzile fixe, ratele lunare predictibile si luare in calcul a veniturilor a pana la 3 codebitori sunt avantaje pe care clientii RBL le apreciaza. Si din acest motiv, in 2013, volumul de credite acordate a crescut, fiind cu 44% mai mare fata de 2012”, a spus Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

De exemplu, daca o persoana doreste sa modernizeze apartamentul si are nevoie de 30.000 lei, poate solicita un credit fara ipoteca cu avans de 0% si va achita pe o perioada de aproximativ 3 ani si jumatate o rata lunara de 665 lei, la o dobanda fixa de 10,5%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5%, iar rata scade la 220 lei, pentru o perioada de aproximativ 5 ani. Dupa 8 ani si 5 luni, clientul va achita un total de aproximativ de 41.030 lei.

Poti simula modul in care functioneaza astfel de produse, cu ajutorul calculatorului Credit anticipat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?
Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iunie 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

GHIDURI


Sistemul de economisire-creditare

Contractele de economisire-creditare permit finantarea tuturor lucrarilor care au ca destinatie finala spatiul locativ. Acest sistem sustine eforturile populatiei in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de locuit iar statul sprijina acordand anual celor ce economisesc o suma de bani, denumita prima de stat. Etapa de economisire, prima de stat

Credit anticipat

Daca vrei sa iti renovezi apartamentul sau sa incepi imediat constructia unei case si nu poti astepta o perioada lunga ca sa economisesti bani, dar nici nu vrei sa renunti la avantajele contractelor de economisire-creditare, solutia este un credit anticipat. Cum se obtine creditul anticipat, ce avantaje are si cum se ramburseaza in Ghidul complet C

Inapoi sus