top banner

Raiffeisen Locuinte reduce inca o data dobanzile la credite

31 Ianuarie 2014 | Autor: Conso

Raiffeisen Locuinte reduce inca o data dobanzile la credite

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a aplicat o noua runda de reduceri la creditele pentru locuinte. Banca acorda credite in lei cu dobanzi fixe, ce incep de la 4,5%.
Cel mai ieftin imprumut din oferta bancii este creditul locativ. In acest caz, rata dobanzii este de 4,5%. Acest imprumut este acordat in cadrul contractului de economisire-creditare, care presupune ca, mai intai, clientul sa economiseasca o perioada de aproximativ 5 ani.
Pentru clientii care vor sa obtina finantara imediat, banca ofera credite anticipate, unde rata dobanzii este cuprinsa acum intre 5,5% si 6,9% (in functie de valoarea avansului), daca se garanteaza cu un imobil. La creditele fara garantii, rata dobanzii este intre 7,5% si 10,5%. Dupa 5 ani, creditul anticipat este inlocuit cu creditul locativ, cu o dobanda mai mica.
“Costurile totale mici si transparente, dobanzile fixe, ratele lunare predictibile si luare in calcul a veniturilor a pana la 3 codebitori sunt avantaje pe care clientii RBL le apreciaza. Si din acest motiv, in 2013, volumul de credite acordate a crescut, fiind cu 44% mai mare fata de 2012”, a spus Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
De exemplu, daca o persoana doreste sa modernizeze apartamentul si are nevoie de 30.000 lei, poate solicita un credit fara ipoteca cu avans de 0% si va achita pe o perioada de aproximativ 3 ani si jumatate o rata lunara de 665 lei, la o dobanda fixa de 10,5%. Dupa aceasta perioada, dobanda se va reduce automat la 4,5%, iar rata scade la 220 lei, pentru o perioada de aproximativ 5 ani. Dupa 8 ani si 5 luni, clientul va achita un total de aproximativ de 41.030 lei.
Poti simula modul in care functioneaza astfel de produse, cu ajutorul calculatorului Credit anticipat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii