Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Raiffeisen Locuinte: Economiile pentru copii s-au dublat in 2011

Autor: Conso |

Publicat in: Economisire-Creditare

 

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inregistrat, in 2011, un avans de 37% a numarului de clienti, fata de 2010. O crestere importanta a cunoscut-o numarul de contracte incheiate in numele copiilor. 

In prezent, banca are peste 148.000 de clienti care au incheiat contracte de economisire creditare, iar depunerile totale realizate in 2011 au ajuns la 244 milioane lei, in crestere cu 18%.

In plus, clientii care au semnat un contract in 2011 au facut economii cu aproape 79% mai mari decat cei care devenisera clientii bancii in 2010.

Volumul total al creditelor acordate de banca anul trecut a ajuns la 16,5 milioane lei, dintre care o pondere de 70% sunt garantate cu ipoteca, fiind obtinute in special pentru achizitie de imobil. In total, soldul creditelor gestionate de catre Raiffeisen Locuinte a ajuns la 50 milioane lei.

“In ultimul an, observam ca parintii pun deoparte din ce in ce mai multi bani pentru copii lor. Astfel, suma economisita in 2011 in conturile minorilor s-a dublat fata de 2010”, a precizat aurelia Cionga, presedinte desemnat al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Alte articole din Economisire-Creditare

Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata. Citeste mai mult

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat. Citeste mai mult

Facebook