BCR Locuinte si-a depasit estimarea de profit la semestru

Autor: Conso |

Publicat in: Economisire-Creditare

 

BCR Banca pentru Locuinte a obtinut un profit semestrial de 3 milioane lei, triplu fata de estimare, si a ajuns la 220.000 clienti. Reprezentantii bancii nu cred ca aceasta crestere ar putea fi nociva.

BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat o evolutie puternic pozitiva in cei trei ani de la lansarea pe piata. Deja banca are un numar dublu de clienti fata de singurul competitor, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si a trecut pe profit la finalul celui de-al doilea an de activitate.

Pentru 2011, reprezentantii BCR Locuinte estimasera un profit de 1 milion lei la jumatatea anului, insa rezultatele au fost triple.

In ciuda acestei cresteri puternice, reprezentantii bancii nu considera ca ar putea exista probleme pe viitor legate de graba cu care o parte din clienti ar fi putut semna, fara sa inteleaga pe deplin produsul. In plus, BCR Locuinte abia a inceput sa acorde credite, marea majoritate a clientilor fiind inca in faza de economisire.

“Atunci cand si creditele vor exploda, o sa avem grija ca aceste produse sa fie foarte bine intelese. Pana acum, in faza de economisire, produsul este destul de simplu iar pe sistem, rata de default este infinitezimala”,  a precizat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Alte articole din Economisire-Creditare

Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal. Citeste mai mult

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata. Citeste mai mult

Facebook