top banner

BCR Locuinte si-a depasit estimarea de profit la semestru

09 August 2011 | Autor: Conso

BCR Banca pentru Locuinte a obtinut un profit semestrial de 3 milioane lei, triplu fata de estimare, si a ajuns la 220.000 clienti. Reprezentantii bancii nu cred ca aceasta crestere ar putea fi nociva.
BCR Banca pentru Locuinte a inregistrat o evolutie puternic pozitiva in cei trei ani de la lansarea pe piata. Deja banca are un numar dublu de clienti fata de singurul competitor, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si a trecut pe profit la finalul celui de-al doilea an de activitate.
Pentru 2011, reprezentantii BCR Locuinte estimasera un profit de 1 milion lei la jumatatea anului, insa rezultatele au fost triple.
In ciuda acestei cresteri puternice, reprezentantii bancii nu considera ca ar putea exista probleme pe viitor legate de graba cu care o parte din clienti ar fi putut semna, fara sa inteleaga pe deplin produsul. In plus, BCR Locuinte abia a inceput sa acorde credite, marea majoritate a clientilor fiind inca in faza de economisire.
“Atunci cand si creditele vor exploda, o sa avem grija ca aceste produse sa fie foarte bine intelese. Pana acum, in faza de economisire, produsul este destul de simplu iar pe sistem, rata de default este infinitezimala”,  a precizat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii