Noi oferte de conturi de economii pentru copii

Millennium Bank a inceput sa tinteasca si segmentul copiilor, prin lansarea unui cont de economii in lei special pentru acestia. Pentru un sold de peste 300 lei, banca plateste o dobanda de 5%.

Parintii pot economisi bani pentru copii pana cand acestia implinesc 18 ani, moment in care contul de economii ajunge la maturitate. Depunerile pot fi programate ca transferuri lunare automate direct din contul curent al parintilor, in valoarea si la data stabilita de acestia.

Contul permite de asemenea depuneri suplimentare oricand si fara limitare de suma. Dobanda este platita la fiecare sase luni si este capitalizata in contul de economii.


Contul este deschis de catre ambii parinti, pentru minorii care au sub 14 ani, sau de catre copil impreuna cu parintii, pentru minorii care au cel putin 14 ani. Banca nu percepe niciun comision de deschidere si de administrare a contului.

Produsele de economisire pentru copii au devenit din ce in ce mai populare in randul bancilor, fiind lansate de tot mai multe dintre acestea. Tendinta este insa de scadere in ceea ce priveste nivelul dobanzilor incasate, similar situatiei existente in cazul produselor standard.

Spre exemplu, Carpatica a redus de la inceputul lui iulie dobanda cu 0,25 puncte procentuale pentru varianta in lei, pana la niveluri cuprinde intre 4,75% si 5,25%. La euro, reducerea a fost mai mica, de 0,15 procente, astfel ca noile rate de dobanda se incadreaza intre 2,15% si 2,55%. Rata dobanzii, variabila, este platita pentru sume cuprinse intre 250 si 500.000 lei, respectiv intre 60 si 100.000 euro, in functie de moneda de constituire, si creste direct proportional cu valoarea soldului existent in cont.

De asemenea, ING Bank a anuntat o dimunuare de 1 punct procentual a ratei de dobanda platita incepand cu septembrie pentru conturile de economii pentru copii in lei. Aceasta va cobora astfel la 4% pentru sume de pana in 500.000 lei, peste acest prag dobanda mentinandu-se la 0,5%. Pe de alta parte, plusul de dobanda platit de banca in cazul in care diferenta intre soldul mediu al trimestrului in curs si media trimestriala maxima inregistrata pe cont anterior trimestrului in curs este pozitiva urca de la 0,5% la 1%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite
Titlurile de stat isi pierd din atractivitate fata de depozite

Luna martie incepe in forta pe piata titlurilor de stat pentru populatie. Se lanseaza noi emisiuni, atat in cadrul programului Tezaur cat si pentru Fidelis, programul certificatelor de trezorerie listate la bursa.

2 Martie 2021 | Depozite

Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt
Strategii de plasare a economiilor in lei pe termen scurt

Cont curent, depozit la termen sau cont de economii? Diferentierea strategiei de plasare a resurselor disponibile se va face in functie de obiectivele setate de titular (cu sau fara scadenta), dar si de dobanzile oferite de banci.

27 Octombrie 2020 | Depozite

Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus