top banner

Noi oferte de conturi de economii pentru copii

05 Iulie 2012 | Autor: Conso

Millennium Bank a inceput sa tinteasca si segmentul copiilor, prin lansarea unui cont de economii in lei special pentru acestia. Pentru un sold de peste 300 lei, banca plateste o dobanda de 5%.
Parintii pot economisi bani pentru copii pana cand acestia implinesc 18 ani, moment in care contul de economii ajunge la maturitate. Depunerile pot fi programate ca transferuri lunare automate direct din contul curent al parintilor, in valoarea si la data stabilita de acestia.
Contul permite de asemenea depuneri suplimentare oricand si fara limitare de suma. Dobanda este platita la fiecare sase luni si este capitalizata in contul de economii.
Contul este deschis de catre ambii parinti, pentru minorii care au sub 14 ani, sau de catre copil impreuna cu parintii, pentru minorii care au cel putin 14 ani. Banca nu percepe niciun comision de deschidere si de administrare a contului.
Produsele de economisire pentru copii au devenit din ce in ce mai populare in randul bancilor, fiind lansate de tot mai multe dintre acestea. Tendinta este insa de scadere in ceea ce priveste nivelul dobanzilor incasate, similar situatiei existente in cazul produselor standard.
Spre exemplu, Carpatica a redus de la inceputul lui iulie dobanda cu 0,25 puncte procentuale pentru varianta in lei, pana la niveluri cuprinde intre 4,75% si 5,25%. La euro, reducerea a fost mai mica, de 0,15 procente, astfel ca noile rate de dobanda se incadreaza intre 2,15% si 2,55%. Rata dobanzii, variabila, este platita pentru sume cuprinse intre 250 si 500.000 lei, respectiv intre 60 si 100.000 euro, in functie de moneda de constituire, si creste direct proportional cu valoarea soldului existent in cont.
De asemenea, ING Bank a anuntat o dimunuare de 1 punct procentual a ratei de dobanda platita incepand cu septembrie pentru conturile de economii pentru copii in lei. Aceasta va cobora astfel la 4% pentru sume de pana in 500.000 lei, peste acest prag dobanda mentinandu-se la 0,5%. Pe de alta parte, plusul de dobanda platit de banca in cazul in care diferenta intre soldul mediu al trimestrului in curs si media trimestriala maxima inregistrata pe cont anterior trimestrului in curs este pozitiva urca de la 0,5% la 1%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Dobanzile titlurilor de stat au inghetat in prima jumatate a anului

Dobanzile titlurilor de stat au inghetat in prima jumatate a anului

In primele 6 luni din 2024 dobanzile la care statul se imprumuta in cadrul programelor Tezaur si Fidelis au batut pasul pe loc in vreme ce bancile au taiat succesiv randamentele depozitelor cu scadente lungi.

19 Iun 2024 | Depozite
La ce dobanzi isi plaseaza banii in banci marile companii?

La ce dobanzi isi plaseaza banii in banci marile companii?

Din raportarile catre investitorii de la BVB putem afla la ce dobanzi sunt plasati banii companiilor din energie si cat de mare e diferenta de randament fata de plasamentele deponentilor standard.

24 Mai 2024 | Depozite
Titlurile de stat migreaza in zona dobanzilor real pozitive

Titlurile de stat migreaza in zona dobanzilor real pozitive

Nu a avut loc o majorare recenta a dobanzilor, ci inflatia a facut pasi inapoi si, cel mai probabil, va continua sa faca si pe viitor, oferind in acest mod castiguri in termeni reali pentru detinatorii de titluri de stat, dar si pentru o parte a depozitelor la termen.

17 Mai 2024 | Depozite
Economisire prin rotunjire plus dobanda

Economisire prin rotunjire plus dobanda

Dupa programele de educatie financiara cu accent pe economisire, bancile isi indeamna clientii sa puna bani deoparte prin rotunjirea sumelor cheltuite zilnic, oferind dobanzi de pana la 4%.

23 Apr 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii