top banner

Noi oferte de conturi de economii pentru copii

05 Iulie 2012 | Autor: Conso

Millennium Bank a inceput sa tinteasca si segmentul copiilor, prin lansarea unui cont de economii in lei special pentru acestia. Pentru un sold de peste 300 lei, banca plateste o dobanda de 5%.
Parintii pot economisi bani pentru copii pana cand acestia implinesc 18 ani, moment in care contul de economii ajunge la maturitate. Depunerile pot fi programate ca transferuri lunare automate direct din contul curent al parintilor, in valoarea si la data stabilita de acestia.
Contul permite de asemenea depuneri suplimentare oricand si fara limitare de suma. Dobanda este platita la fiecare sase luni si este capitalizata in contul de economii.
Contul este deschis de catre ambii parinti, pentru minorii care au sub 14 ani, sau de catre copil impreuna cu parintii, pentru minorii care au cel putin 14 ani. Banca nu percepe niciun comision de deschidere si de administrare a contului.
Produsele de economisire pentru copii au devenit din ce in ce mai populare in randul bancilor, fiind lansate de tot mai multe dintre acestea. Tendinta este insa de scadere in ceea ce priveste nivelul dobanzilor incasate, similar situatiei existente in cazul produselor standard.
Spre exemplu, Carpatica a redus de la inceputul lui iulie dobanda cu 0,25 puncte procentuale pentru varianta in lei, pana la niveluri cuprinde intre 4,75% si 5,25%. La euro, reducerea a fost mai mica, de 0,15 procente, astfel ca noile rate de dobanda se incadreaza intre 2,15% si 2,55%. Rata dobanzii, variabila, este platita pentru sume cuprinse intre 250 si 500.000 lei, respectiv intre 60 si 100.000 euro, in functie de moneda de constituire, si creste direct proportional cu valoarea soldului existent in cont.
De asemenea, ING Bank a anuntat o dimunuare de 1 punct procentual a ratei de dobanda platita incepand cu septembrie pentru conturile de economii pentru copii in lei. Aceasta va cobora astfel la 4% pentru sume de pana in 500.000 lei, peste acest prag dobanda mentinandu-se la 0,5%. Pe de alta parte, plusul de dobanda platit de banca in cazul in care diferenta intre soldul mediu al trimestrului in curs si media trimestriala maxima inregistrata pe cont anterior trimestrului in curs este pozitiva urca de la 0,5% la 1%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Depozite

Alte Articole

Statul taie 0,5% din dobanzile Fidelis cu scadente lungi

Statul taie 0,5% din dobanzile Fidelis cu scadente lungi

Noile emisiuni de titluri de stat ce vor fi listate la bursa propun dobanzi in scadere pentru toate titlurile in lei si pentru cele in euro pe 5 ani, in ton cu reducerea dobanzilor la depozitele la termen din ultima vreme.

22 Feb 2024 | Depozite

Planurile de acumulare concureaza depozitele la termen

In conditiile scaderii dobanzilor atat la titlurile de stat cat si la depozitele bancare, diferenta de randament intre produsele diferite de economisire s-a strans foarte mult.

15 Feb 2024 | Depozite
E timpul sa profitati de dobanzile inca mari la depozitele in euro

E timpul sa profitati de dobanzile inca mari la depozitele in euro

BCE poate incepe in curand reducerea progresiva a dobanzii de politica monetara in spatiul euro iar cei care economisesc in moneda unica europeana ar trebui sa anticipeze acest pas.

12 Feb 2024 | Depozite
Depozitele pe termen lung sunt tot mai descurajate

Depozitele pe termen lung sunt tot mai descurajate

Mai multe banci au redus succesiv dobanzile depozitelor pe termen de 2-3 ani pana cand randamentele au ajuns sa fie mai mici decat cele la 12 luni in timp ce titlurile de stat pastreaza avantajul detinerii pe termen mai lung.

30 Ian 2024 | Depozite

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii