Banca Transilvania a redus dobanzile la depozitele in lei

Banca Transilvania a redus cu pana la 0,5 procente dobanzile la depozitele in lei constituite pe o perioada de 6 pana la 12 luni, incepand de miercuri.

La depozitele clasice, banca a operat ajustari numai pentru scadenta de 9 si 12 luni, ratele de dobanda platite in acest caz fiind de 6,75%, respectiv 7,25%.


Dobanda de 7,25% aferenta depozitului pe 1 an reprezinta de altfel nivelul maxim acordat de banca populatiei.

Pe de alta parte, depozitul de tip revolving afiseaza dobanzi in scadere la depozitele de peste 6 luni, grila de dobanzi incadrandu-se intre 6,25% - 7%.

Si deponentii care economisesc prin intermediul conturilor de economii primesc dobanzi diminuate cu un sfert de procent. Nivelul minim este de 5,5%, in vreme ce maximul este de 6,25%, in functie de sold.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Depozite


Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari
Radiografia produselor bancare pentru copii la bancile mari

Copiii au intrat în sfera de interes a bancilor cand s-a observat ca parintii pot fi determinati sa economisiseasca mai mult daca o fac pentru odraslele lor, iar cei mici sunt familiarizati cu produsele bancare pe care le-ar putea folosi mai tarziu, precum cardurile si depozitele.

13 Iulie 2020 | Depozite

Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat
Depozitele la termen concureaza mai bine titlurile de stat

Lansarea unor noi emisiuni de certificate de trezorerie pentru populatie dupa o pauza de 6 luni ofera ocazia de a reface comparatia cu depozitele la termen, dupa noi campanii din partea bancilor si o reducere a randamentelor din partea statului.

7 Iulie 2020 | Depozite

Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online
Bonus pentru tehnologie si fidelitate la depozitele online

Unele banci incurajeaza constituirea depozitelor online cu un supliment de dobanda care poate fi, in unele situatii si in anumite conditii, semnificativ peste dobanda oferita uzual la ghiseu.

3 Iunie 2020 | Depozite

Cum economisim in vremuri de criza?
Cum economisim in vremuri de criza?

Cei care si-au pastrat economiile in lei vor avea in fata alegeri complicate. Cursul leu-euro ar putea fi pus sub presiune in perioada urmatoare, pe fondul acumularii unui deficit bugetar in crestere si nevoii autoritatilor de a relansa economia stimuland exporturile (ceea ce presupune un curs „competitiv”, a se citi „un leu mai slab”).

23 Aprilie 2020 | Depozite

Mai multe articole

Inapoi sus