Conso.ro te ajuta sa verifici daca esti eligibil pentru un credit

Conso.ro ajuta consumatorii sa verifice mai usor daca se pot incadra pentru obtinerea unui credit, printr-o evaluare online a gradului de indatorare.

Persoanele interesate de obtinerea unui credit isi pot face pe Conso.ro o prima evaluare cu privire la sansa de obtinere a unui imprumut bancar.

Recent, am extins comparatoarele de credit pentru a tine cont de noul regulament BNR privind creditarea persoanelor fizice. Acesta introduce reguli mai stricte cu privire la gradul maxim de indatorare.

Gradul de indatorare, personalizat pentru fiecare oferta

O simpla comparatie a creditelor pe Conso iti permite sa vezi rapid daca te incadrezi in noile criterii, prin completarea venitului net si a ratelor la creditelor in derulare, in formularul de cautare a ofertelor.

Conso face apoi toate calculele iti arata care este sansa de obtinere a creditului, tinand cont de noul tau grad de indatorare, pentru fiecare oferta comparata. Acest indicator este disponibil in urmatoarele sectiuni de comparatii credite:
- Credite Imobiliare/ Credite Prima casa
- Credite nevoi personale
- Credite auto.

Pragul maxim stabilit de BNR pentru gradul de indatorare este de:
- 40% pentru creditele obtinute in valuta in care iti incasezi venitul (pentru majoritatea clientilor, acest prag se va aplica la creditele in lei)
- 20% pentru creditele obtinute intr-o valuta diferita de cea in care se incaseaza venitul.

Daca imprumutul este obtinut pentru achizitionarea primei locuintei, atunci pragul se majoreaza cu 5 puncte procentuale. De exemplu, la creditele Prima Casa, gradul maxim de indatorare ajunge pana la 45%.

Exceptii permise de noul regulament BNR

In anumite cazuri, bancile pot acorda credite cu un grad de indatorare peste pragul maxim impus de BNR. Regulamentul permite bancilor ca pentru 15% din volumul de noi credite acordate sa poata accepta un grad de indatorare mai ridicat. Cel mai probabil, bancile vor face apel la aceasta exceptie pentru a finanta clientii care fac dovada unor venituri peste media pe economie.

Este important de stiut ca gradul maxim de indatorare este doar unul dintre criteriile multiple utilizate de banci in selectarea clientilor. Prin urmare, acest indicator are doar un rol orientativ si nu reprezinta in niciun caz o garantie ca imprumutul va fi aprobat de banca.

Aplicand online pe Conso.ro, te punem in legatura directa cu banca pentru a primi un raspuns rapid din partea finantatorului, cu privire la solicitarea ta de credit.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Bancile scad marjele la creditele de consum
Bancile scad marjele la creditele de consum

Dobanzile fixe pleaca in acest moment de la 6% pe an, iar veniturile primite in cont aduc costuri mai mici debitorilor, ca si sumele mai mari solicitate de acestia pentru imprumuturile de nevoi personale.

27 Mai 2021 | Credite de consum

Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani
Cum iti poti refinanta creditul de consum pe 10 ani

Bancile pot folosi în acest scop parghia oferita de un regulament al BNR din iulie 2020 care lasa mai mult spatiu de manevra finantatorilor in contextul in care debitorii se confrunta cu probleme pe fondul pandemiei.

12 Aprilie 2021 | Credite de consum

Creditele de consum intra in primavara cu discounturi
Creditele de consum intra in primavara cu discounturi

Mai multe banci isi asteapta in aceasta perioada clientii cu dobanzi mai mici la creditele de nevoi personale si avantaje colaterale.

3 Martie 2021 | Credite de consum

Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

GHIDURI


Ghid credite de consum

Finantatorii acorda mai multe tipuri de credit de consum, cele mai des intalnite fiind creditele pentru nevoi personale (cu si fara ipoteca). Perioada maxima pe care se acorda creditele de nevoi personale a fost reglementata de catre BNR la 5 ani. Informatii despre suma imprumutata, costul creditului, alegerea tipului de credit si garantia imprumut

Biroul de Credit

Biroul de Credit s-a infiintat in anul 2003, avand 25 de banci ca principali actionari. Baza sa de date cuprinde, atat date furnizate de bancile actionare cat si de la banci si alte institutii care au calitatea de participanti. In acest fel, se verifica atat comportamentul de plata din trecut, cat si gradul de indatorare al clientului. Totul despre

Centrala Riscurilor de Credit (CRC)

Centrul Riscurilor de credit - CRC este un centru de colectare de date care functioneaza in cadrul Bancii Nationale. Aceasta functioneaza ca un birou de credit, unde sunt raportate informatii de risc bancar si informatii despre fraudele cu carduri. La CRC, raporteaza informatii si au acces la baza de date toate institutiile de credit din Romania. T

Noua legislatie a creditului

De fiecare data cand solicita informatii despre un credit, fie ca este vorba despre un credit cu ipoteca sau de un credit negarantat, clientii trebuie sa primeasca de la functionarul bancar o fisa standard cu detaliile principale ale produsului. Ce drepturi am cand ma informez? Ce drepturi am la analiza dosarului? In ce conditii pot renunta la cred

Cum sa te imprumuti prudent in 3 pasi?

Inainte de a merge la banca sa intrebi ce suma maxima poti imprumuta, este vine sa iti faci de acasa temele. Nimeni nu stie mai bine decat tine situatia financiara si cat de mult iti poti permite sa platesti. Te ajutam sa iti faci calculele: cat de mult cheltuiesti, care este venitul disponibil si cat poti rambursa in Ghidul Cum sa te imprumuti pru

Inapoi sus