top banner

Credite Auto: Comparații, Top Credite

Compară creditele și alege oferta dorită. Aplică direct pe Conso și poți verifica gratuit propria situație de la Biroul de Credit.

Căutare credite

Credit pentru auto nou
20,000 RON pe 2 ani

FiltreȘterge

Filtre populare

Tip dobândă

Ofertă Sponsorizată
Pachetul Grijă Completă
Pachetul Grijă Completă
ZERO* costuri, ZERO condiții de încasare venit + Dobanda de 7,2% pe an la depozitul cu depuneri ulterioare. Aplica acum 100% online!
Banca Transilvania

Credit auto

DAE (%)

10.37

Suma de plată

22,107

Rata lunară

913

variabila

Alpha Bank

Credit auto - Alpha Auto

DAE (%)

10.89

Suma de plată

22,207

Rata lunară

915

variabila

Vista Bank

Credit Vista Auto

DAE (%)

20.76

Suma de plată

23,888

Rata lunară

934

variabila

Întrebări frecvente

Cum aleg un credit auto?

Creditul auto este o sumă de bani pe care o poți primi de la bancă sau de la o instituție financiară nebancară, pentru achiziția unui autoturism nou sau second-hand.

Creditul va fi garantat cu mașina achizitionată, ceea ce înseamna că în cazul în care nu rambursezi împrumutul, finanțatorul va putea valorifica autoturismul pentru a-și recupera sumele datorate.

Creditul se ramburseaza în rate lunare, perioada maximă de rambursare fiind de 5 ani. Compară ofertele înainte de a face o cerere de credit. Costul creditului se masoară cu ajutorul DAE(dobânda anuală efectivă), creditele cu o DAE mai mică fiind mai ieftine. Află mai multe despre cum alegi un credit auto.

Ce condiții există la creditele auto?

Obținerea unui credit auto este condiționată de încheierea unei asigurari full-casco pentru autoturismul achiziționat.

Dacă nu dorești să suporți costul acestei asigurari, alternativa este să alegi un credit de nevoi personale, care poate fi utilizat inclusiv pentru achizitia unui autoturism. Creditele de nevoi personale sunt atractive, în special, dacă vrei să achiziționezi o mașina second-hand.

O altă condiție este să încasezi un venit sigur pe durata rambursarii creditului. Majoritatea băncilor impun ca solicitantul să aiba minim 1 an vechime în câmpul muncii și cel putin 3 luni vechime la actualul loc de munca.

Anumite oferte sunt condiționate de încasarea salariului în cont la banca finanțatoare, caz în care beneficiezi de un credit mai ieftin.

Verifică dacă te poți înscrie în Programul Rabla pentru a obține o prima de la stat pentru achiziția unui autoturism nou.

Cum sunt calculate costurile de către Conso?

Datele prezentate în tabele au la bază informațiile furnizate de bănci și alte instituții financiare. Datele sunt actualizate permanent, dar sunt posibile neconcordanțe pe perioade scurte de timp atunci când intervin modificari în cadrul ofertelor.

O serie de indicatori - DAE, suma totală de rambursat, rata lunară sunt calculați de Conso pe baza metodologiei proprii, care nu este neaparat aceeași cu cea folosită de instituțiile financiare. Din acest motiv, pot exista diferențe fată de modul în care respectivele instituții calculează acești indicatori.