top banner

Credite Auto: Comparații, Top Credite

Căutare credite

Credit pentru auto nou
20,000 RON pe 2 ani

FiltreȘterge

Filtre populare

Tip dobândă

Alpha Bank

Credit auto - Alpha Auto (cu virare venit)

Virare venit

DAE (%)

7.83

Suma de plată

21,613

Rata lunară

901

variabila

Banca Transilvania

Credit auto

DAE (%)

9.5

Suma de plată

21,933

Rata lunară

906

variabila

Alpha Bank

Credit auto - Alpha Auto

DAE (%)

10.03

Suma de plată

22,034

Rata lunară

908

variabila

Porsche Leasing

Credit auto

DAE (%)

16.84

Suma de plată

23,270

Rata lunară

932

fixa

Vista Bank

Credit Vista Auto

DAE (%)

19.81

Suma de plată

23,713

Rata lunară

926

variabila

UniCredit Consumer Financing

Credit Auto

DAE (%)

21.42

Suma de plată

24,133

Rata lunară

968

fixa

UniCredit Consumer Financing

Credit Auto

Asigurare viață

DAE (%)

23.87

Suma de plată

24,416

Rata lunară

950

fixa

Întrebări frecvente

Cum aleg un credit auto?

Creditul auto este o sumă de bani pe care o poți primi de la bancă sau de la o instituție financiară nebancară, pentru achiziția unui autoturism nou sau second-hand.

Creditul va fi garantat cu mașina achizitionată, ceea ce înseamna că în cazul în care nu rambursezi împrumutul, finanțatorul va putea valorifica autoturismul pentru a-și recupera sumele datorate.

Creditul se ramburseaza în rate lunare, perioada maximă de rambursare fiind de 5 ani. Compară ofertele înainte de a face o cerere de credit. Costul creditului se masoară cu ajutorul DAE(dobânda anuală efectivă), creditele cu o DAE mai mică fiind mai ieftine. Află mai multe despre cum alegi un credit auto.

Ce condiții există la creditele auto?

Obținerea unui credit auto este condiționată de încheierea unei asigurari full-casco pentru autoturismul achiziționat.

Dacă nu dorești să suporți costul acestei asigurari, alternativa este să alegi un credit de nevoi personale, care poate fi utilizat inclusiv pentru achizitia unui autoturism. Creditele de nevoi personale sunt atractive, în special, dacă vrei să achiziționezi o mașina second-hand.

O altă condiție este să încasezi un venit sigur pe durata rambursarii creditului. Majoritatea băncilor impun ca solicitantul să aiba minim 1 an vechime în câmpul muncii și cel putin 3 luni vechime la actualul loc de munca.

Anumite oferte sunt condiționate de încasarea salariului în cont la banca finanțatoare, caz în care beneficiezi de un credit mai ieftin.

Verifică dacă te poți înscrie în Programul Rabla pentru a obține o prima de la stat pentru achiziția unui autoturism nou.

Cum sunt calculate costurile de către Conso?

Datele prezentate în tabele au la bază informațiile furnizate de bănci și alte instituții financiare. Datele sunt actualizate permanent, dar sunt posibile neconcordanțe pe perioade scurte de timp atunci când intervin modificari în cadrul ofertelor.

O serie de indicatori - DAE, suma totală de rambursat, rata lunară sunt calculați de Conso pe baza metodologiei proprii, care nu este neaparat aceeași cu cea folosită de instituțiile financiare. Din acest motiv, pot exista diferențe fată de modul în care respectivele instituții calculează acești indicatori.