Credite auto

Ordonare:

DAE

6,95%

Rata lunara

966,4 RON

fixa

Venit minim estimat

Medie

ONE - STOP - SHOP: Finantare la sediul dealerului, Auto noi sau rulate
Banca Transilvania
Credit auto

DAE

7,76%

Rata lunara

997,9 RON

variabila

Venit minim estimat

Medie

Alpha Bank
Credit auto - Alpha Auto (cu virare venit)

DAE

7,98%

Rata lunara

993,3 RON

variabila

Venit minim estimat

Medie

Alpha Bank
Credit auto - Alpha Auto

DAE

8,52%

Rata lunara

1.005,1 RON

variabila

Venit minim estimat

Medie

Vista Bank
Credit Vista Auto

Website finantator

DAE

11,44%

Rata lunara

1.052,0 RON

variabila

Venit minim estimat

Medie

UniCredit Consumer Financing
Credit Auto

DAE

13,72%

Rata lunara

1.135,9 RON

fixa

Venit minim estimat

Medie

UniCredit Consumer Financing
Credit Auto
  • Asigurare viata

DAE

16,27%

Rata lunara

1.086,7 RON

fixa

Venit minim estimat

Medie

CREDITE AUTO - intrebari frecvente

Mecanismul de eligibilitate utilizat de Conso te ajuta sa compari doar pe ofertele pe care le pot accesa, tinand cont de situatia financiara personala.

Mai concret, te ajutam sa verifici online daca indeplinesti criteriile ce tin de varsta, venit minim, vechime in munca si existenta restantelor la Biroul de Credit si iti afisam doar ofertele pentru care esti eligibil.

Pentru fiecare oferta listata, Conso.ro stabileste un indicator de eligibilitate, care tine cont de limitele maxime stabilite de BNR pentru gradul de indatorare al unui consumator si de veniturile declarate in formular de utilizator.

Aceste verificari iti permit sa aplici cu mai multa siguranta la un credit si se evita depunerea unei cereri de credit la banci, unde solicitantul nu indeplineste din start conditiile minimale.

Cererile de credit neeligibile pot afecta negativ scorul din situatia de la Biroul de Credit, facand si mai dificila obtinerea unui imprumut de la un alt finantator.

Facilitatea oferita de Conso are un rol informativ. Este important de stiut ca acestea nu sunt singurele criterii impuse de finantatori, iar fiecare banca are propriul sistem de scoring. Prin urmare, Conso nu garanteaza consumatorilor ca vor obtine credit de la finantator.


Creditul auto este o suma de bani pe care o poti primi de la banca sau de la o institutie financiara nebancara, pentru achizitia unui autoturism nou sau second-hand.

Creditul va fi garantat cu masina achizitionata, ceea ce inseamna ca in cazul in care nu rambursezi imprumutul, banca va putea valorifica autoturismul pentru a-si recupera sumele datorate.

Creditul se ramburseaza in rate lunare, perioada maxima de rambursare fiind de 5 ani. Compara ofertele inainte de a solicita un credit auto. Costul creditului se masoara cu ajutorul DAE (dobanda anuala efectiva), creditele cu o DAE mai mica fiind mai ieftine. Afla mai multe despre cum alegi un credit auto.

Obtinerea unui credit auto este conditionata de incheierea unei asigurari full-casco pentru autoturismul achizitionat.

Daca nu doresti sa suporti costul acestei asigurari, alternativa este sa alegi un credit de nevoi personale, care poate fi utilizat inclusiv pentru achizitia unui autoturism. Creditele de nevoi personale sunt atractive, in special, daca vrei sa achizitionezi o masina second-hand.

O alta conditie este sa incasezi un venit permanent pe durata rambursarii creditului. Majoritatea bancilor impun ca solicitantul sa aiba minim 1 an vechime in campul muncii si cel putin 3 luni vechime la actualul loc de munca.

Anumite oferte sunt conditionate de incasarea salariului in cont la banca finantatoare, caz in care beneficiezi si de un credit mai ieftin.

Verifica daca te poti inscrie in Programul Rabla pentru a obtine o prima de la stat pentru achizitia unui autoturism nou.

Datele prezentate in tabele au la baza informatiile furnizate de banci si alte institutii financiare. Acestea se actualizeaza permanent, dar sunt posibile neconcordante pe perioade scurte de timp atunci cand intervin modificari in cadrul ofertelor.

O serie de indicatori - DAE, suma totala de rambursat, rata lunara sunt calculati de www.conso.ro pe baza metodologiei proprii, care nu este neaparat aceeasi cu cea folosita de institutiile financiare. Din acest motiv, pot exista diferente fata de modul in care respectivele institutii calculeaza acesti indicatori.

Ordonare: