top banner

Bancile fac modificari ample de costuri la creditele de consum in lei

04 Septembrie 2012 | Autor: Conso

In vreme ce unele banci apeleaza in continuare la promotii pentru a atrage clienti pe segmentul creditelor de consum in lei, altele au inceput sa aplice majorari de costuri.
Miscarile sunt insa ample, indiferent de masura aleasa de banca.
Astfel, Volksbank a anuntat o noua promotie la creditul cu dobanda fixa in lei, dupa ce timp de o luna a mers pe costurile standard. Pana la finele anului, clientii pot contracta creditul la o dobanda de 13%, redusa cu 1,50 puncte procentuale. Oferta nu presupune niciun alt cost suplimentar.
Si Raiffeisen Bank a lansat o promotie prin care elimina pana la finele lui octombrie atat comisionul de analiza dosar cat si pe cel de administrare lunar. In plus, rata dobanzii a fost diminuata cu pana la 2 puncte procentuale.
Noua grila de dobanzi fixe se incadreaza intre 14-16%, in functie de perioada de creditare si suma acordata. Varianta cu dobanda variabila trebuie sa plateasca o marja intre 7,50% si 11,50%. Optarea pentru un cont de salariu aduce in plus o reducere de 1 procent la nivelul dobanzii fata de oferta standard.
Pe de alta parte, Banca Transilvania a ales sa urce cu pana la 2 puncte procentuale rata de dobanda la acest tip de credite. Varianta cu dobanda fixa poate fi accesata la o dobanda standard de 12,50%, in vreme ce un imprumut cu dobanda variabila presupune o marja de 7,75% peste Robor la 6 luni.
Si aici, clientii care accepta sa-si incaseze venitul prin banca beneficiaza de de o reducere de costuri de pana la 1 procent. Pana la finele anului nu se solicita niciun alt cost aditional dobanzii. 
Oferta completa poate fi vizualizata in sectiunea Comparatii credite de consum.
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite nevoi personale

Alte Articole

Mirajul imprumutului in euro revine. Dar si riscurile asociate

Mirajul imprumutului in euro revine. Dar si riscurile asociate

Un diferential de dobanda leu-euro aparent avantajos pentru cei ce se imprumuta in valuta a readus interesul pentru creditele in euro, mai ales pentru generatia care nu a experimentat criza din 2008-2009.

26 Iul 2022 | Credite nevoi personale
Cu cat s-au scumpit creditele de consum în ultimul an?

Cu cat s-au scumpit creditele de consum în ultimul an?

Cresterea inflatiei, a dobanzii BNR si o politica mai prudenta de creditare aplicata de banci au facut mai greu accesibile imprumuturile de nevoi personale si la costuri mai mari.

12 Iul 2022 | Credite nevoi personale
Este momentul pentru credite cu dobanzi fixe sau cu dobanzi variabile?

Este momentul pentru credite cu dobanzi fixe sau cu dobanzi variabile?

Cresterea dobanzilor din ultima vreme a majorat cererea pentru creditele cu dobanzi fixe pentru o perioada cat mai extinsa. Cu cat sunt insa acestea mai mari decat ofertele cu dobanzi variabile?

07 Iul 2022 | Credite nevoi personale
Mircea Stroe, conciliator și avocat: „Multe din neînțelegerile consumatori-bănci nu au ce căuta în instanță pentru că problemele nu sunt juridice, ci financiare”

Mircea Stroe, conciliator și avocat: „Multe din neînțelegerile consumatori-bănci nu au ce căuta în instanță pentru că problemele nu sunt juridice, ci financiare”

Mircea Stroe - conciliator CSALB și avocat, în dialog cu Alina Radu - conciliator CSALB și avocat, Maria Guli și Cătălin Bălan - reprezentanți ai Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar.

04 Iul 2022 | Credite nevoi personale

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul