Bancile fac modificari ample de costuri la creditele de consum in lei

In vreme ce unele banci apeleaza in continuare la promotii pentru a atrage clienti pe segmentul creditelor de consum in lei, altele au inceput sa aplice majorari de costuri.


Miscarile sunt insa ample, indiferent de masura aleasa de banca.

Astfel, Volksbank a anuntat o noua promotie la creditul cu dobanda fixa in lei, dupa ce timp de o luna a mers pe costurile standard. Pana la finele anului, clientii pot contracta creditul la o dobanda de 13%, redusa cu 1,50 puncte procentuale. Oferta nu presupune niciun alt cost suplimentar.

Si Raiffeisen Bank a lansat o promotie prin care elimina pana la finele lui octombrie atat comisionul de analiza dosar cat si pe cel de administrare lunar. In plus, rata dobanzii a fost diminuata cu pana la 2 puncte procentuale.

Noua grila de dobanzi fixe se incadreaza intre 14-16%, in functie de perioada de creditare si suma acordata. Varianta cu dobanda variabila trebuie sa plateasca o marja intre 7,50% si 11,50%. Optarea pentru un cont de salariu aduce in plus o reducere de 1 procent la nivelul dobanzii fata de oferta standard.

Pe de alta parte, Banca Transilvania a ales sa urce cu pana la 2 puncte procentuale rata de dobanda la acest tip de credite. Varianta cu dobanda fixa poate fi accesata la o dobanda standard de 12,50%, in vreme ce un imprumut cu dobanda variabila presupune o marja de 7,75% peste Robor la 6 luni.

Si aici, clientii care accepta sa-si incaseze venitul prin banca beneficiaza de de o reducere de costuri de pana la 1 procent. Pana la finele anului nu se solicita niciun alt cost aditional dobanzii. 

Oferta completa poate fi vizualizata in sectiunea Comparatii credite de consum.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum
Comisia Europeana schimba regulile la creditele de consum

Comisia Europeana a lansat recent un set de propuneri care sa modifice Directiva 48 din 2008 in beneficiul consumatorilor. Principalele noutati vizeaza includerea in sfera reglementarii a imprumuturilor de valoare mica, eliminarea practicilor inselatoare si plafonarea costurilor pentru consumatori.

7 Iulie 2021 | Credite de consum

Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite
Incercarea de radiere din Biroul de Credit se poate termina cu executari silite

Biroul de Credit si CSALB avertizeaza clientii bancilor care au probleme in accesarea unor noi imprumuturi ca apelarea la firme “specializate” care promit radierea se poate incheia cu procese si executari silite in cazul neplatii onorariilor solicitate.

28 Iunie 2021 | Credite de consum

Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?
Isi vor ajusta bancile conditiile de acordare a creditelor in functie de varsta?

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege care permite pensionarea optionala la 70 de ani, iar bancile ar putea lua in calcul modificarea varstei-limita la acordarea imprumuturilor. Pe de alta parte, CNCD a penalizat recent ING Bank pentru impunerea varstei de 64 de ani ca limita pentru emiterea unui card de credit.

24 Iunie 2021 | Credite de consum

Bancile scad marjele la creditele de consum
Bancile scad marjele la creditele de consum

Dobanzile fixe pleaca in acest moment de la 6% pe an, iar veniturile primite in cont aduc costuri mai mici debitorilor, ca si sumele mai mari solicitate de acestia pentru imprumuturile de nevoi personale.

27 Mai 2021 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus