Bancile fac modificari ample de costuri la creditele de consum in lei

In vreme ce unele banci apeleaza in continuare la promotii pentru a atrage clienti pe segmentul creditelor de consum in lei, altele au inceput sa aplice majorari de costuri.


Miscarile sunt insa ample, indiferent de masura aleasa de banca.

Astfel, Volksbank a anuntat o noua promotie la creditul cu dobanda fixa in lei, dupa ce timp de o luna a mers pe costurile standard. Pana la finele anului, clientii pot contracta creditul la o dobanda de 13%, redusa cu 1,50 puncte procentuale. Oferta nu presupune niciun alt cost suplimentar.

Si Raiffeisen Bank a lansat o promotie prin care elimina pana la finele lui octombrie atat comisionul de analiza dosar cat si pe cel de administrare lunar. In plus, rata dobanzii a fost diminuata cu pana la 2 puncte procentuale.

Noua grila de dobanzi fixe se incadreaza intre 14-16%, in functie de perioada de creditare si suma acordata. Varianta cu dobanda variabila trebuie sa plateasca o marja intre 7,50% si 11,50%. Optarea pentru un cont de salariu aduce in plus o reducere de 1 procent la nivelul dobanzii fata de oferta standard.

Pe de alta parte, Banca Transilvania a ales sa urce cu pana la 2 puncte procentuale rata de dobanda la acest tip de credite. Varianta cu dobanda fixa poate fi accesata la o dobanda standard de 12,50%, in vreme ce un imprumut cu dobanda variabila presupune o marja de 7,75% peste Robor la 6 luni.

Si aici, clientii care accepta sa-si incaseze venitul prin banca beneficiaza de de o reducere de costuri de pana la 1 procent. Pana la finele anului nu se solicita niciun alt cost aditional dobanzii. 

Oferta completa poate fi vizualizata in sectiunea Comparatii credite de consum.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite nevoi personale


Creditele online devin tot mai populare
Creditele online devin tot mai populare

Cu documentele de identitate la indemana, un dispozitiv cu camera pentru identificare si documentatia semnata electronic pe e-mail sau in cont, sunteti pregatiti pentru acordarea unui imprumut online. Conso va ofera cateva exemple concrete de aplicatii online pentru un credit.

3 Februarie 2021 | Credite de consum

Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?
Cu cat cresc ratele bancare dupa suspendarea platii?

Autoritatile au extins si in 2021 masura suspendarii ratelor la credite, dar cei care au solicitat-o deja anul trecut vor putea sa prelungeasca conditionat acest moratoriu.

6 Ianuarie 2021 | Credite de consum

CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii
CSALB: IFN-urile sunt reticente sa se impace cu consumatorii

Concilierile dintre IFN-uri si clientii acestora au rezultate slabe, chiar si dupa cinci ani de la infiintarea Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar. Desi cererile adresate IFN-urilor sunt cu aproape 60% mai multe decat anul trecut, acestea au acceptat spre negociere doar 22 de solicitari ale consumatorilor.

16 Noiembrie 2020 | Credite de consum

O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura
O noua amanare a ratelor: tentatie mare, dar si riscuri pe masura

Apropierea reluarii platii ratelor pentru creditele a caror rambursare a fost suspendata readuce in discutie oportunitatea prelungirii masurii si riscurile aferente pentru debitori si banci.

19 Octombrie 2020 | Credite de consum

Mai multe articole

Inapoi sus