UniCredit Tiriac a scumpit creditele cu ipoteca in lei

UniCredit Tiriac Bank a majorat cu  pana la 1,3 puncte procentuale merjele fixe de dobanda peste Robor, practicate in cazul creditelor garantate cu ipoteca in lei.

Creditele imobiliare de achizitie si constructie sunt acordate, la o marja peste Robor la 3 sau 6 luni de 4%, incepand din septembrie.


Creditele de nevoi personale cu ipoteca (standard sau pentru refinantare) presupun plata unei marje de dobanda de 5%, in cazul in care rata dobanzii incorporeaza indicele Robor la 3 luni.

In situatia in care rata dobanzii fluctueaza in functie de Robor la 6 luni, clientii suporta aceeasi marja ca si pana acum, de 5,15%.

Clientii mai platesc si un comision de analiza dosar de 1.290 lei, cu exceptia creditelor de nevoi personale garantate, pentru care banca a eliminat comisionul pana la sfarsitul lunii septembrie.Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus