top banner

Proprietarii apartamentelor de la periferie lasa la pret

21 Iulie 2015 | Autor: Conso

Preturile solicitate de proprietarii de apartamente din Bucuresti au crescut, in primele sase luni ale anului, in medie cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Insa pentru cele de la periferie, pretentiile proprietarilor au scazut, reiese dintr-o analiza HomeFinders.
Astfel, pentru locuintele din zonele centrale, semicentrale si de Nord ale Capitalei preturile au crescut, in medie, cu 2,61% in semestrul I 2015, comparativ cu primul semestru al anului trecut. Pretul mediu inregistrat in perioada mentionata este de 68.750 de euro, cu 1.750 de euro mai mare decat in primele sase luni din 2014.
La periferie, insa, valorile solicitate de proprietari in primul semestru din 2015 sunt, in medie, cu 4,38% mai mici decat cele din prima jumatate a anului trecut. Daca in primul semestru al anului 2014, pretul mediu era de 52.650 euro, acum acesta a scazut la 50.342 euro.
Analizand evolutia lunara, se constata ca, in primele sase luni din an, preturile medii ale apartamentelor au avut aceeasi evolutie, in toate zonele din centrul, semicentrul si Nordul Bucurestiului.
„Dupa cresterea din ianuarie, bazata pe optimismul de inceput de an, si ajustarea din februarie, preturile s-au stabilizat in lunile de primavara, pentru ca mai apoi sa scada usor in luna iunie, odata cu venirea verii”, se arata in analiza citata.
La periferie, tendinta de scadere a preturilor a fost sustinuta si de constructiile noi unde preturile solicitate de dezvoltatori sunt mai mici decat in blocurile vechi.
„Chiar daca zona unde se construieste este in dezvoltare si sunt inconveniente - distanta mai mare fata de magazine, scoli si mijloace de transport - multi cumparatori aleg o locuinta in aceste ansambluri datorita faptului ca apartamentele sunt finisate la cheie si nu mai necesita investitii suplimentare, care nu pot fi finantate prin banca”, sustin reprezentantii HomeFinders.
Primele sase luni ale anului au adus si o crestere semnificativa a volumului de oferte scoase pe piata. Cu un numar total de 9.379 oferte de apartamente situate in zonele centrale, semicentrale si de Nord, in semestrul I 2015 s-au inregistrat cresteri de 14,51%, comparativ cu prima jumatate a anului trecut.
Volumul de oferte inregistrat in prima jumatate a anului 2015 a avut o evolutie relativ constanta in lunile februarie, martie, aprilie si mai, spre deosebire de semestrul I 2014, cand volumul oscila de la o luna la alta.
Studiul realizat de echipa de consultanti imobiliari HomeFinders se bazeaza pe analiza preturilor medii solicitate de proprietari, precum si a volumului de oferte, inregistrate in semestrul I al acestui an, comparativ cu semestrul I 2014.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Cum alegem cel mai avantajos credit ipotecar?

Bancile care mai acorda credite imobiliare in euro aplica marje superioare celor in lei, astfel incat in final costurile se niveleaza, insa cei care se imprumuta in valuta ar trebui sa nu uite niciodata de riscul valutar.

19 Sep 2024 | Credite imobiliare
Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Refinantare fara costuri pentru creditele ipotecare pe model baltic

Autoritatile de reglementare din Lituania au in vedere facilitarea refinantarilor pentru creditele ipotecare prin eliminarea costurilor pentru debitori, o initiativa de care sunt atrase de asemenea Estonia si Letonia. Conso.ro a consultat propunerea si o prezinta, in exclusivitate, in atentia decidentilor din Romania.

02 Iul 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (III)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsurile ING Bank, Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank publicate anterior, acum trecem in revista exemplul oferit de BCR.

05 Iun 2024 | Credite imobiliare
Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Cat a economisit in 2 ani un roman cu credit ipotecar care a migrat de la ROBOR la IRCC (II)

Conso a cerut mai multor banci de top de pe piata locala sa calculeze cat s-ar fi economisit in 2 ani prin migrarea de la ROBOR la IRCC pentru un credit de 500.000 lei pe 30 de ani. Dupa raspunsul ING Bank publicat anterior, acum trecem in revista exemplele oferite de Exim Banca Romaneasca si Raiffeisen Bank.

04 Iun 2024 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul