Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Noua oferta CEC Bank conduce topul creditelor ipotecare fara virare de venit


Bancile continua relaxarea in cazul creditelor ipotecare. Dupa ce majoritatea au revenit la avansuri accesibile, de la nivelurile prohibitive la care ajunsesera anul trecut, institutiile de credit coboara si dobanzile. Ofertele sunt, insa, conditionate de tot mai multi factori si, implicit, sunt tot mai greu de descifrat de catre clienti.

CEC Bank a  modificat recent dobanzile aferente creditelor ipotecare in lei pentru achizitia sau construirea de locuinte aflate in Bucuresti, judetul Ilfov, orasele resedinte de judet, precum si in alte localitati din Romania in care banca este de parere ca piata este suficient de atractiva.

Clientii CEC Bank beneficiaza de dobanzi reduse cu pana la 0,65 pp, in urma micsorarii marjei fixe peste Robor la 6 luni.

Unde se afla banca in top?

Pentru un credit de achizitie locuinta de 200.000 de lei fara virare de venit si cu avans de minim 15%, contractat pe o perioada de 20 de ani, CEC Bank se afla in fruntea clasamentului din punct de vedere al dobanzii anuale efective (DAE).

CEC Bank se numara, de altfel, printre putinele banci care ofera posibilitatea unui aport propriu de numai 15%, majoritatea impunand un minim de 20-25%.

Astfel, pentru un avans intre  15% si 30%, cu card de credit atasat, CEC Bank afiseaza un DAE de 4,37%, conform comparatorului de credite ipotecare Conso.ro. Varianta fara card de credit presupune un DAE usor mai mare, de 4,48%.

Pozitiile urmatoare in topul bancilor cu un avans minim de 15% sunt ocupate de BCR (doar in orasele mari sau cele in care piata este suficient de atractiva) si ING Bank. BCR iese astfel pe piata cu un DAE de 4,78%, iar ING cu 5%, in cazul creditului fara asigurare de viata, respectiv cu 5,05% in cazul variantei standard.

Si Banca Transilvania vine cu un cost relativ redus la creditul de achizitie imobil, DAE fiind de 5,26%.

Un caz aparte il reprezinta OTP Bank, care afiseaza o dobanda sub forma de interval, situatie in care personalizeaza nivelul dobanzii in functie de profilul de risc al clientului. Astfel, DAE se incadreaza intre 4,32% si 6,39%, clientul putand afla ce dobanda ii revine numai in urma unei simulari efectuate la ghiseul bancii.

Costurile depind de tot mai multi factori

Aceste oferte reprezinta insa doar o mica parte din intreaga paleta de produse pusa la punct de catre banci. Bancile au inceput astfel sa isi contureze tot mai mult grila de costuri in functie de profilul clientilor.

Clientii pot plati la unele banci costuri mai mici daca vin cu un avans mai mare, daca locuiesc intr-un oras atractiv pentru banca sau daca isi incaseaza veniturile prin banca.

Totodata, incheierea unei asigurari de viata sau aducerea unor garantii suplimentare sunt alte conditii impuse de unele banci pentru a oferi imprumutatilor costuri mai mici.

De asemenea, unele banci din piata au complicat grila de costuri dupa aparitia legii darii in plata.
De aceea, inainte de semnarea contractului de finantare, este bine sa se foloseasca un comparator de credite cum este cel oferit de Conso.ro, pentru ca o astfel de abordare poate duce la economisirea unor sume importante pentru cei imprumutati.

  Topul bancilor in functie de DAE cu avans minim de 15%
  

Denumire Banca

Denumire Produs

Tip dobanda

DAE

CEC Bank

Credit Ipotecar pentru investitii imobiliare (cu card de credit) cu dare in plata - orase resedinte de judet

variabila

4.37%

CEC Bank

Credit Ipotecar pentru investitii imobiliare cu dare in plata (orase resedinte de judet)

variabila

4.48%

BRD

Credit imobiliar - Habitat (cu garantii sporite)

variabila

4.76%

BCR

Credit imobiliar Casa mea (orase mari)

fixa 5 ani

4.78%

ING Bank

Credit imobiliar - Avantaj Plus Standard- fara asigurare de viata

variabila

5%

ING Bank

Credit imobiliar - Avantaj Plus cu asigurare de viata

variabila

5.05%

Banca Transilvania

Credit imobiliar

variabila

5.26%

BCR

Credit imobiliar Casa mea (orase mari)

fixa 10 ani

5.47%

OTP Bank

Credit ipotecar

variabila

4.32%-6.39%

BRD

Credit imobiliar - Habitat (cu garantii sporite)

fixa 15 ani

6.73%

BRD

Credit imobiliar - Habitat (cu garantii sporite)

fixa

7.03%

Libra Internet Bank

Credit pentru investitii imobiliare

variabila

7.16%


                                                            Sursa: Conso.ro       
  Ipoteze pentru calculul DAE: credit de 200.000 RON pe 20 ani


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici
Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici

Programul Prima Casa va fi rebotezat “O familie, O casa”, principale modificari fiind impunerea unui plafon pentru venitul solicitantilor si introducerea unor subventii de dobanda. Comparativ cu versiunea initiala, beneficiile sunt mai moderate.

26 August 2019 | Imobiliare

Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC
Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC

Dobanzile practicate de banci in Programul Prima Casa se vor modifica in functie de IRCC in loc de Robor la 3 luni. Aceleasi reguli se aplica si pentru restul programelor de creditare cu garantie de stat.

10 Iunie 2019 | Imobiliare

Programul “O Familie, o casa”: credite imobiliare cu dobanzi de la 0,9% pe an
Programul “O Familie, o casa”: credite imobiliare cu dobanzi de la 0,9% pe an

Guvernul intentioneaza sa introduca un nou program dedicat persoanelor fizice care vor sa-si achizitioneze o locuinta, cu dobanzi fixe in lei, ce incep de la 0,9% pe an.

4 Iunie 2019 | Imobiliare

Creditele in lei au un nou indice de referinta
Creditele in lei au un nou indice de referinta

Dobanzile variabile de la creditele in lei sunt actualizate in functie de un nou indice de referinta, incepand cu data de 2 mai 2019. Noul indice a fost stabilit la 2,36% pentru trimestrul II din 2019.

2 Mai 2019 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus